Sociala helgen

I fredags var det middag och bowling med ett helt gäng vänner.
I går fick vi långaväga gäster i form av Jonas&Carro som kom på vin&snacks.
Idag har vi varit hos Fredriks syster och gosat med syskonbarnen.
Härlig helg ♥

v 43&44

v 43Måndag:  Armar(hemma) Promenad 3.5 kmTisdag: Simma 600 mOnsdag: VILATorsdag: RyggFredag: BenLördag: ArmarSöndag: Promenad 6.7 km Planerat v 44Måndag: Bröst&axlarTisdag: BenOnsdag: Rygg,bicepsTorsdag: VILAFredag: Simma. PromenadLördag: Triceps axlar. PromenadSöndag: Ben.Promenad.  

Grym fredag!

Sovmorgon,vanliga kläder (såå härligt när man är träningsklädd på jobb&fritid), bowling&grekiskt på restaurang med vänner och sedan träning.
Det som fattades för en helt perfekt dag var lite shopping ;)Ullared

Skulle egentligen till Ullared den här helgen men vi sköt på det och avresa sker om ungefär 1 månad.Jag & mamma har pratat om Ullared i över 10 år men det har aldrig blivit av.Jag har noll förväntningar (jag har inte ens sett 1 sekund av Tv programmet) så jag vet inte vad jag ska satsa på... Vad är prisvärt? Vad får jag inte missa? Vad ska jag strunta i? Tipsa mig :D

v 42&43

Måndag: Simma 1 km
Tisdag: Bröst,axlar+mage
Onsdag: VILA
Torsdag: VILA
Fredag: VILA
Lördag: Rygg + promenad 6.5 km
Söndag: Ben+ mage,promenad 6.8 km

Planerat v 43
Måndag:  Armar. Promenad.
Tisdag: Simma. Promenad
Onsdag: Bröst,axlar. Promenad
Torsdag: Ben+mage
Fredag: Rygg. Promenad
Lördag: Promenad
Söndag: Promenad. Armar+mage
 


Trist

Tycker det är så jäkla trist att jag inte använder bloggen som förr. Som en dagbok. Gav kanske lite för mycket av mig själv men det är så kul att gå tillbaka och läsa. Inser att jag inte lagt upp bilder från bröllopsresan eller vår höstfest... men det betyder ju inte att de inte hänt ;)
Har alltid skrivit här för min egen skull och inte för andras eller för att underhålla.
Men jag ska försöka använda bloggen mer med recept,träning,mina duktiga pt-kunder och livet rent allmänt.
Håll ut!

v 41&42

v 41
Måndag:Promenad 6.7 km
Tisdag: Rygg
Onsdag: Ben+mage
Torsdag: Simma 1 km
Fredag: Body Balance
Lördag: Promenad 10.5 km
Söndag: Armar+mage
 
Planerat v 42
Måndag: Promenad. Simma
Tisdag: Bröst,axlar
Onsdag: Promenad
Torsdag: Rygg+mage
Fredag: Ben
Lördag: Promenad
Söndag: Promenad.Armar+mage
 
Tjoho äntligen är jag på G igen, aktivitet varje dag vilket fortsätter nästa vecka :)

Simma

Simmat idag. Var helt själv i hela simhallen och körde 1 km på 28 minuter.
Nöjd! Minns inte riktigt vad jag simmade på back in the days men det står nog här i bloggen om man orkar reka ;)
Det kändes iallafall oerhört lyxigt: motionera utan stress,varm dusch, balsam i bastun och bodybutter efteråt. Kände mig som ny,definitivt plus på motivationskontot :)Svart...

Chocolate brownie blir tydligen svart i rött hår... men är nu ett steg närmre brunett.


Det här är målbilden,min naturliga hårfärg,långt hår för att vara mig och sidecut. Rakad nacke vill jag dock aldrig ha igen! Meen trots helvetet när man vill spara ut lockar en liiiten sidecut.

Början av 2013.
(på översta bilden har jag druckit för många redbull och på den undre för många hotshots....)

Mina bröllopstips!

Nu när allt har lagt sig tänkte jag dela med mig av mina bästa bröllopstips :)
Vi hade inte ett budgetbudget bröllop men det var absolut inget 100.000 kr bröllop.
 
*Budget
Grunden till ALLT. Räkna med att ni kommer gå över budget för hur man än vrider och vänder på det så säger man "Vi ska bara göra det här en gång" och det är ju faktiskt helt sant. Såvida du inte gör det för tredje gången,då får du inte säga så ;)
Om du har en budget under 50.000 kr- Räkna med att gå över 5.000-10.000 kr
Om du har en budget över 50.000 kr- Räkna med att gå över 10.000-20.000 kr
Om du har en budet på 100.000- Räkna med att gå över 20.000-50.000 kr
Detta är baserar jag på otaliga timmar på forum,massa bröllopstidningar,vänners bröllop och egen erfarenhet.
Behöver inte vara så men det springer iväg.
 
* PRIORITERA!
Andra budordet så att säga. Vi prioriterade livemusik över dyra ringar till exempel.
När allt är klart- det enda du kan ändra efter den stora dagen är ringarna! Det är ju verkligen inget som säger att man måste ha samma ringar livet ut. Vi sålde guld och valde silverringar så vi betalade ingenting för våra ringar, vips minst 10.000 kr över till annat!
Snåla för guds skull inte på fotograf, du ska titta på bilderna resten av livet. Vi har otrolig tur som har världens bästa Madde.
Vi valde buffe istället för 2-3 rätters och där sparade vi mycket pengar både på mat och personal.
Min klänning ska jag bara ha en gång- valde en billig.
Fredrik kan ha en snygg kostym livet ut- kostade dubbel så mycket som min klänning.
Underrubrik: REKA!
Provade ett 15-tal bröllopsklänningar, från 3000 kr till 20.000 kr men inget kändes helt 100.
Surfade och surfade tills jag hittade den relativt enkla modell jag ville ha med öppen rygg, det är lite risky att beställa på nätet men med ett par besök hos sömmerska blev det väldigt bra!
Vi hade till 99% bestämt oss för att ta mat från ett känt ställe i Bollnäs som har grym mat men priset var väldigt högt för buffé och jag fick inte byta ut smör&bröd mot något matigare- då kostade det extra och de ville inte ge nya förslag. Vi valde bort dom och tog ett annat ställe som levererade grymt bra mat till mycket bättre pris.
 
* Göra som alla andra eller som ni vill ha det?
Vi tycker inte om traditionell tårta så vi valde bort bröllopstårta. Tog 2 olika sorters moussetårtor istället och det var såååå gott (och galet mycket billigare). Min bror ringde veckan efter och frågade om det fanns nån tårta kvar :P
Vi hade även en liten kakbuffé och våra godisfavoriter- Uppskattat!
På buffén hade Fredriks bror gjort sushi som är vår absoluta favorit (jag lärde Fredrik att äta sushi) så det var en rolig grej.
Vi valde att ha drinkar,cider,energidryck,öl och vin i baren, kanske i det mesta laget men vi ville ha ett bra utbud och det var uppskattat.
 
* Gör klart i tid!!!!!
Jag valde att stencilera placeringsskyltarna själv (jag är sååååååååå opysslig så det kändes bra att göra någonting själv). De var skitsnygga men trots att jag började i juni satt jag på fredagkväll innan bröllopet och stencilerade... Och ingen vågade ta över. Ska du göra mycket själv- Börja så fort du kan!
Började även med programmet i typ juni men slutade även det med att vi satt natten mellan torsdag/fredag och pysslade,sjukt stressande. Vi hade då fått ett avhopp
1 v innan som ändrade bordsplaceringen men det spelade ändå ingen roll när vi lyckades tappa bort bordsplaceringen som vi var supernöjd med... Lås in den någonstans!
 
* "Ta hjälp"
Vi hade sweatshop dagen innan bröllop. Tror det var över 20 pers som kom och gick under fredagen. Så grymt!
Tänk på att det inte bara är toastmaster& ni som ska ha koll- på bröllopsdagen står toastmaster/toastmadame där själv. Vi hade genomgång dagen innan med barpersonalen,toastmaster&svärmor- alla visste vad som gällde på B-dagen.
 
* En nypa salt
Ta sådana här inlägg ;), forum och tidningar med en nypa salt.
Jag hetsade forum vilket gjorde mig rätt knäpp.  Knarkade dem nästan "jag ska bara in 1 gång till innan bröllopet",galet. (Jag läste bara) Där hänger människor som verkligen inte har något annat för sig än att planera sitt bröllop!
Visst det upptar mycket tankar och tid- men om jag ska vara helt ärlig- Det var inte svårt att planera sitt bröllop. Tyvärr är jag ett planeringsfreak medans min man är sista minuten personifierad så vi var faktiskt väldigt osynk under planeringen och jag var rent ut sagt besviken på honom många gånger. Men han briljerade i sista minuten och jag hade gjort grundarbetet.
Under bröllopskvällen kom vår berusade toastmaster fram till mig och sa att jag var arkitekten bakom allt och så var det definitivt.
 
* Ha kul!
På själva bröllopsdagen släppte allt och jag njöt verkligen varje sekund. Hade så jäkla roligt!
Brudparet brukar ju åka lite tidigare? Inte partyparet Blom inte ;) Vi åkte klockan 03 ;)
Vi hade även bestämt att dricka varannan vatten eller energidryck för att vi inte skulle bli för fulla och för att vi ville ha en brölllopsnatt, de funkade bra, kanske mitt bästa tips ;)
 
Vad skulle jag gjort annorlunda?
Jag vet faktiskt inte. Har fått någon uns av ångest när jag inser att det kanske var jättemycket som var fel/tråkigt med vårt bröllop men ingen kommer någonsin säga nåt :S Men väljer att tro att det var himla roligt och faktiskt lyssna på dom som sa att det var grymt ;)
Är lite ledsen att min klänning hängde fel i garderoben och lossnat i sömmen på vänster sida. På vissa bilder syns det hur dåligt den passar och det störde mig hela dagen... Men det är en bagatell under en annars underbar dag :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

v 38,39&40&41-När motivationen är i botten.

V 38
Måndag: - (Promenera i Sthlm hela dagen)
Tisdag: Armar+mage
Onsdag: Rygg
Torsdag:  -
Fredag: -
Lördag: -
Söndag: -
 
V 39
Måndag: -
Tisdag: Promenad 9.3 km
Onsdag: Rygg,biceps
Torsdag:  Armar+mage
Fredag:-
Lördag: -
Söndag: -
 
V 40
Måndag:Simma 800 meter
Tisdag: Promenad 6.6 km
Onsdag: Promenad 6.7 km
Torsdag:  Rygg+mage
Fredag: -
Lördag: Promenad 6.7 km
Söndag: Promenad 3 km. Ben,axlar,bröst+mage
 
Planerat v 41
Måndag:Promenad
Tisdag: Rygg
Onsdag: Ben+mage
Torsdag: Simma
Fredag: Armar
Lördag: Promenad
Söndag: Promenad. Bröst,axlar
 
(Brukar skriva VILA när jag inte tränat men som Paolo Roberto säger: Man förtjänar att vila när man tränar hårt. I have not.)
 
Jag har tränat väldigt regelbundet i 7 år och jag kan ärligt säga att jag aldrig haft så dåligt med motivation som nu. Jag har en tendens att bara köra på (gäller allt) och sällan känna efter. Nu har jag en del grejer som tynger ned min vardag och då brukar träningen hjälpa men inte den här gången. Lösningen har blivit nytt upplägg och massa mental pepp.
Jag har funderat på vad jag saknar med min träning och kommit fram till att jag saknar att simma! Så jag köpte ett 10ggr kort till att börja med,väldigt skönt!
Nu ska jag jobba mig tillbaka :D
 

RSS 2.0