29 år 29/9

I dag blir min man ett år äldre ♥ 
Av mig fick han en fin kikare,vi har en väldigt intressant baksida mot äng&skog med massa djur så nu ska vi spana ;)Träningsvärk!

Mmm grym träningsvärk i benen idag! Kalla mig tokig men åh vad "skönt"!
Det var ett snabbt och effektivt benpass igår innan mjölkmaskinen saknades hemma ;)
Jag börjar alltid alla pass med foamroller för bröstryggen som är knasig nu under amningen. 
-Squat utan vikt X 2 set
Gobletsquat 5 kg X 2 set
7 kg X 2 set
9 kg X 2 set
-Bulgariska utfall utan vikt... X 5 set
-Gående utfall utan vikt.. X 5 Vändor
-Raka marklyft med 8kg hantlar X 4 set


Kalas

I dag har vi firat min man (hihi♡) som fyller 29 år 29/9. Vi bjöd på kladdkaka med nougatkräm,citronkladdkaka,kolasnittar,små sega maränger,nutellabullar och marängtårta med lemoncurd.... Ja jag älskar att pyssla i köket :) Så 26 dagar utan sötsaker blev det,så skönt att inte känna behovet,jag äter mycket mer regelbundet och fler mellanmål.
Vi fick kantareller,både tratt och gula av Fredriks morföräldrar och det blev en smarrig svamprisotto till middag :)

Vira Vira Vira

Glest mellan inläggen nu. Har inte så mycket att skriva.
Helst vill jag ju bara skriva om vad Vira gör,vad hon kan,hur hon ser ut.
Jag är så kär!
Overkligt att den förbannade lilla tjejen blev så go&glad. I dag kvittrade hon sitt allra bästa när jag åt frukost och då tänkte jag på att det var inte allt för länge sedan jag åt frukost gående fram och tillbaka med henne i bärsele,det eller gallskrik.
Såå skönt att det gick över och relativt fort, även om 8 veckor är 8 veckor för mycket när man är mitt i det. 

Vi gör inte så mycket om dagarna,vi kramas, pratar,promenerar,sjunger och testar leksaker,hehe.
Men på måndagar går vi på babysång,torsdagar mammastyrka och nu på söndag utökar vi med babysim söndagar&tisdagar. Roligt med aktiviteter :)


"Stark"

Fick en komplimang när jag var på gymmet förra veckan. 
Körde pullover med en hantel när en kille kom fram och sa att jag såg stark ut.
"Det var inte meningen att titta,det bara blev så"
Haha!
Killen saknade nån tand och hade tatueringar på halsen (sorry,men tyder inte på bästa omdömet ;) men jag tar det jag får nu :P

4 månader

I söndags blev Vira 4 månader,tiden går så sjukt fort nu! BVC  i dag och hon väger 6285 gram (jag "vann" med 35 gram off mot Fredriks 115 gram ;) & 62.5 cm lång,lite under sin kurva.

Storlek 62 har varit jättestort men över en natt växte hon i allt och det är nästan tight 
,hoppas att hon ska hinna använda allt fint.
Hon är stark och stadig men har inte rullat från rygg till mage,lite förvånande då hon tog mage till rygg för 1 månad sen. 
Tjurnacken och stadigt grepp om favoriten Sophie :)

Flera har sagt: Det blir roligare! 
Jag tycker det är jätteroligt? Det händer grejer varje dag,utvecklingen går framåt hela tiden och det är nästan aldrig tråkigt. 
Vi tänker inte börja med smakportioner än,det blir nog närmare 6 månader (som är rekommendationen nu (igen). Trodde aldrig  att vi skulle komma till 4 mån med helamning,mycket glad att vi fixade de och siktar på 6 månader eller varför inte till årsskiftet om hon vill.

Vår solstråle ♥

Min träning 4 månader efter kejsarsnitt

Jag känner att jag har flyt i träningen nu! Jag har alltid planerat min träning men måste ta vara på tiden på ett helt annat sätt
nu.
Oftast blir det två eller tre gymbesök,simma
en gång i veckan och mammastyrka en gång. Promenerar 1-3.5 mil i veckan beroende på väder och tid men det gör jag mest för att Vira ska få frisk luft och för att fördriva tid. Är inte kul att gå på smal landsväg där det är 70 km/h men ingen kör under
80 och jag har tröttnat lite på vägarna men försöker hitta nya&gå åt andra hållet osv ;)
Har inte ätit några sötsaker på 2 veckor,väldigt skönt att slippa de suget!  De släppte en del vätska så nu väger jag typ 2 kg mindre än när jag blev gravid... Men kroppen är helt klart annorlunda,önskar mig större armar&fylligare rumpa i julklapp ;)
Jag ska bara ta i lite mer och våga lita på kroppen igen efter snittet.

Kommer bli bra det här :)

Fullt ös

I går åkte jag & Vira till Gävle själva. 
Började med tågpremiär,hon sov hela vägen. Första stoppet var kaffe hos Carro,sen lunch med Nathalie&Zoey,sedan latte&juice med Ida och till sist kikade vi på kusin Emelies nya lägenhet med mamma&moster. Jättebra dag! Vira var nöjd nästan hela tiden,blev väldigt trött på sista stoppet,såklart. I natt sov hon 22-08 med bara ett nattmål,hon brukar ligga på 3 st just nu... Trött tjej! 

I dag har vi bara varit inne&myst när det är så ruskigt ute. Men inte mycket har varit bra,att dra i mitt hår var kul en stund och Imse vimse spindel gick också men annars har fröken inte varit särskilt nöjd i dag. Drog för i  sovrummet och så sov jag också middag! Har inte hänt många gånger sen koliken! Och en annan ovanlig sak: Hon somnade själv! Utan amning,åka vagn eller vyss. Stort! 
Föräldraledig

Föräldraledigheten rullar på!
Den här veckan har vi faktiskt haft lite tråkigt,Vira var så snorig så vi var bara hemma halva veckan. 
I onsdags var vi på föräldragrupp,det var första gången och lite oinspirerat,hoppas det blir mer informativt nästa gång även om det är kul att träffa andra mammor&bebisar :)
I torsdags var vi på "mammastyrka" för första gången och jag tyckte det var toppen! Bra övningar men hade önskat mig peppigare instruktör ;) Vira var nöjd nästan hela tiden. 
Efteråt lunchade vi med Therese&Frida och barnen på Lilla K,bra dag!

I går var Fredrik föräldraledig och vi lunchade på kulturhuset. Sen fick jag sova middag (vem är bebisen ;) och ta en promenad utan vagnen! Sköönt! Men visste knappt hur jag skulle gå,så van med vagnen nu :P

Nästa vecka kör vi babysång måndag,jag&Frida simmar onsdag och mammastyrka igen på torsdag :)

Dom växer våra små gryn♡ Ivar blir 5 månader om två veckor,Vira blir 4 månader nästa vecka och Tuva blev 3 månader i veckan,det skiljer 45 dagar totalt :)


Sen jag blev förälder...

Nya funderingar och sådant jag aldrig trodde att jag skulle göra:

Att säga exakt ålder
Typ "hon är 15 veckor&6 dagar&3 timmar gammal"
Och gram...
5630 gram för 13 dagar sedan...
Att känna ångest över amning
När jag var gravid sa jag  "Känner ingen prestige i amningen,funkar det inte så funkar det inte". BULLSHIT! Helvete vad jag hade ångest när det strulade för oss. Och den dumma som säger "amning är så smidigt,maten är alltid med i rätt temperatur". Ja jävligt smidigt när bebis skriker,fäktas,tar och släpper om och om igen...
Att bry mig om att tuttarna börjar hänga...
....
Känslig & ängslig
Tar illa vid mig av allt! Självklart barn som far illa,djur som inte har det bra osv. Vill bli vegetarian igen,plastbanta,köra ekologiskt rakt igenom,sluta köra bil,hur kommer planeten se ut för Vira&hennes barn&barnbarn?!
Lejonmamma
Får eld i ögonen om en mygga närmar sig Vira typ.
Tycka att 2 timmar sömn är guld
Förr tyckte jag att 7 timmar sömn var åt helvete för lite,hahaha!

Slut på sockret!

Nu är sockersommaren slut!
Tillbaka till rutinerna! Sen Vira kom har jag ätit 2-3 ggr om dagen i jämförelse när jag jobbade åt jag 4-6 ggr,då höll jag visserligen igång på ett helt annat sätt men jag behöver äta mer mellis för att inte fastna i sockerfällan. Jag har rensat ut (läs: ätit upp) det som kommer hindra mig ;) Ingen nutella på ett tag alltså ;) Hänger ni på? :) 
Ica hade verkligen alla rätt denna månad... Salta pinnar,flingor&yoghurt är Fredrik storkonsument av medans jag inte äter de alls. 
Lite opassande till inlägget men tipsar om en grym citronkladdkaka:
Samma ingredienser som en vanlig kladdkaka (alla har receptet) minus kakao plus citronzest&saft,så gött!
RSS 2.0