Min födelsedagspresent

Jag fick barnvakt och lyxmiddag i Gävle av Fredrik i födelsedagspresent. 
Vi började med drinkar på Pinchos  (mangomojiton var huuur god som helst),sedan förrätt och varmrätt på Matildas.
Var inte så sugen på deras efterrätter och vi gick till ett annat ställe där jag åt min favorit: Baklava😊 och Fredrik tog en öl.
Kl 23 var vi nedkrupna i sängen hemma i Västis igen. Tyvärr sov jag som en kratta hela natten,hur typiskt när man har barnvakt?! 😢

Papa

Fredrik har varit på kurs tis-tors i veckan så vi har myst själva.
Vira är ju pappas tjej och redan på tisdag eftermiddag började hon ropa efter Fredrik,dock ej ledsen. Mest hjärtskärande var när en stor bil dundrade förbi på stora vägen och det lät som det kom en bil till oss... Hon skyndade sig till fönstret(vi har superlåga) och ropade "Papa!".
Snuttan. 

Jag har inte känt mig 100% på hur länge som helst,faller ur med träningen och nu även kosten... Fick till ett bra ryggpass igår och hittade en gammalt träningsprogram som jag gjorde för 2 år sedan som funkade bra när jag hade lite tid,hoppas på motivationsboost. Jobbar 90 % natt nu och är konstant trött och kan inte alltid träna när jag skulle vilja men nu måste jag ta mig tid.

28

I går fyllde jag 28 år 🎉

Fikade och Fredrik lagade middag åt mig: Lammracks,potatisklyftor,sparris och vitlökssmör,mycket gott.
Min present är middag på Matildas i Gävle och barnvakt över natten på fredag ,så lyxigt,längtar 😊


Förra året var Vira 10 dagar på min födelsedag, skrek och var missnöjd och man ser nästan i mina ögon att jag är lite osäker. 
I år är det inte så 😄 Världens gladaste pärla.

Sista dagen...

Sista dagen som 27-åring 😯 Tiden har gått väldigt fort,fyllde jag inte 25 nyss?!

Fick sova 10 timmar ostört i natt,9 igår. Guld värt,känner mig som en ny människa. Mycket bättre i förkylningen också så i natt ska det jobbas. 
Jag och Vira tog en promenad runt Västansjö,förutom allt vilt så finns det hästar,åsnor,höns och lamm att titta på.
I dag kikade vi på lammen och hon var tyst länge innan hon sa: Bää...bää? 
Gulle.

Jag orkar inte...

I går när jag körde hem från Gävle var jag tvungen att ringa Fredrik för att hålla mig vaken,så slut. Väl hemma så tog jag värktablett  (nåt jag nästan aldrig gör) och la mig på altanen och vilade. Vaknade vrålförkyld och har faktiskt sjukanmält mig från nattjobb. Årets sjunde förkylning 😢
Jag orkar inte... 

Min pärla verkade känna av att jag inte var helt kry och var inte fullt lika speedad som vanligt, tackar.

Tänk att vara 1 år och få upptäcka världen,när genuin lycka är att rycka upp en maskros för första gången ❤

Gävle

Igår var vi i Gävle och träffade Nathalie & Zoey. 
Lunch,lite shopping,promenad genom Boulognern,jag köpte marmorbord och en sväng på Ica Maxi.
Bra dag 👍

Små kompisar

I dag har Tuva & Ivar varit här med sina mammor,vi fikade och lekte,mycket mysigt.
Ivar är född 18/4,Vira 13/5 och Tuva 2/6,våra tripp trapp trull 😊


Jag har jobbat i natt och nu är jag ledig i 3 nätter. Nästa vecka går jag på 90 % nattjobb 😯 Mycket blandade känslor. Vill egentligen inte vara ifrån Vira så mycket även fast jag vet att hon har det toppen med gammelmormor/farmor då Fredrik har jättemycket på jobbet nu och kan inte ta all tid som vi behöver pussla med. Dessutom sover jag så jävla dåligt  jämt nu så jag är konstant seg,irriterad och trött. Men trivs på jobbet och en lön är alltid en lön 😉

Eurovision

Nu är det över,det känns tomt 😂 Man längtar och peppar så länge.

Jag hoppade på bussen kl 8.15 och var framme i Stockholm strax före kl 11,resan kändes ovanligt snabb. Ida mötte upp mig och vi åkte till Globen. Såå nöjd med våra platser med "skymd sikt" för 145 kr 👌 Ljusshowen var så grymt häftig uppifrån,när vi såg senare på kvällen var det många bidrag som inte alls var lika coola som de var live. Den STORA besvikelsen var att vi inte fick se Justin Timberlake live... Vi fick se inspelningen från gårdagens show. Var så bitter att jag knappt kunde titta på skärmen 😯

Vi åkte hem till Ida & Markus, drack vin och fixade oss och mötte upp Anna&Sebastian för tapas innan vi gick till Kungsträdgården. Det va såå kallt,kunde lika gärna varit november. Vi hejade främst på Bulgarien,Frankrike och Australien och blev väldigt chockade över att Ukraina vann! Men skönt att media inte redan bestämt vem som vinner,de hatar jag varje år.
De andra tog ett glas till men jag hade slutat dricka sedan länge,trött småbarnsmamma som man är... 

Igår åt vi lunch på Panefresco och fikade på Sally Voltaire innan jag åkte hem. Bra helg 😀🎉💞


1 år efter kejsarsnittet

Då har det gått 1 år sedan mitt planerade kejsarsnitt. Upplever att kroppen dragit ihop sig fint,jag har en liten bula under naveln och den kommer jag nog aldrig få bort,tappade all gravvikt på 8 veckor och nu väger jag 2 kg mindre än när jag blev gravid.
Jag hade ont i 10 dagar och kände mig kry efter 1 månad ungefär. MEN så sjukt svag i mage och även rygg fortfarande men på senaste tiden börjar jag verkligen hitta tillbaka. Det tog ungefär 7 månader innan jag kände att jag kunde lita på kroppen och att jag hade kontroll. Ärret har läkt bra,det är lite snett med  det är inget jag tänker på.
Om jag skulle vilja göra det igen med ett ev syskon?
Ja det tror jag! Även om jag skulle vara sjukt mycket mer nervös nu när jag vet vad operationen innebär. På BB sa läkaren att "bli inte gravid inom 6 månader,helst inte före 12 månader. Vi rekommenderar inte abort men...". Förstår! Täta graviditeter är sån påfrestning för kroppen och ännu mer efter kejsarsnitt.

Edit: De säger nog så för att skydda sig själva,det är kroppens skick som bestämmer och som vi vet är kvinnokroppen helt fucking awesome ✌💪

Kalasdag

Vilken fin kalasdag Vira fick ☺ Hon underhöll gäster från 13 till 20.30 och gnällde typ 1 gång. Och storgråt när hon drog sin nya kärra i huvudet,aj. Hon tyckte det var så roligt med "Ja må hon leva" så vi fick sjunga 2 gånger 😂
Vi bjöd på kycklingsallad med quinoa och sockerfritt fika;chokladtårta med grädde,chocolate chip cookies,chokladbollar,Lakritsbollar och fruktsallad.
Hon fick så fina presenter och vi hade en härlig dag med nära och kära 💞

Ett helt år

* Väger 8710 gram och är 71.5 cm lång,lillkråkan.
*Har 74 på alla kläder men även 80 på vissa pyjamaser & byxor. 
*Tog sina första stapplande steg utan stöd lördag 7 maj,från Fredrik till mig in i duschen. Gick flera gånger den dagen,sedan dess? Nada.
*"Pratar" jättemycket och är så duktig på att härma. Säger: Mamma,pappa,hej,hejdå,ja,nej,vofve,biiil,titti (tittut) och säkert massa mer som jag inte kommer på nu.
*ÄLSKAR att sjunga och dansa.
Sjunger Bää bää om och om igen med nåt som skulle kunna vara melodi. Så fort något låter rytmiskt så dansar hon,senast kryddkvarnen,hehe.
*Sover inge vidare och vaknar 2-10 ggr per natt. Ligger i sängen mellan 19.30/20 till 06.30/7.30 iaf vilket är tacksamt.
*Favoritmaten är Lasagne på burk eller plocka med vår mat. Bästa snacket är rån med smör eller leverpastej. Älskar vatten!
* Fantastiskt glad och charmig men har ett otroligt humör,det kommer stora tårar om hon inte får som hon vill.
*Totalt oblyg och väldigt social men just nu får man inte gå ur synhåll när vi är ensamma då blir det breakdown.

1 år!

Hur fort kan ett år gå?! 
Älskade envisa,charmiga och glada unge ❤

Premiären

Vilka härliga dagar! Jag brände mig i lördags men nu är jag alldeles gyllene,väldigt tillfredsställande för en gammal missbrukare av solarium 😂

I går tog jag första doppet! Sista bilden säger allt 😆😱

Vecka 18

Måndag: Rygg&core
Tisdag: -
Onsdag: Korta intervaller
Torsdag: Promenad 5 km
Fredag: Jogg 10 min,gå 1 min X3
5.25 km 32.47 minuter
Lördag: Armar,axlar&core 
Söndag: Promenad 3 km+3 km

Frisk och på gång 😄✌

Grattis till mig

Klickade hem dessa under en lugn stund en jobbnatt och igår hämtade jag ut dom,gaaah materiell lycka! Båda satt perfekt 👌 De rosa ska jag springa i och de grå... gymmet eller som sneakers? Inte bestämt mig än.
En bra tidig födelsedagspresent 👍

Tungt

Hunnit med två löppass efter min senaste förkylning,tungt tungt tungt men så glad att jag kommit igång med löpningen igen efter nästan 
4 år sporadisk hatkärlek. Drömmen är att tycka att det känns lätt,att jag har mer att ge och att bränna av en mil inte ska vara omöjligt om jag har tid.
2012 sprang jag halvmaraton och det skulle jag vilja göra igen! Ett helt maratonlopp ligger också och gnager i bakhuvudet men det är några år fram i tiden som det känns nu.

Nästan lila...

Ledig

Jobbat 30 timmar denna vecka men bara 1 natt under långhelgen,väldigt  mysigt att vara tillsammans hela familjen💞
Fredrik&Vira är på vift och jag har druckit en Celsius i solstolen efter nattjobb. Nu är jag ledig till tisdag kväll 👍 
Om 6 dagar fyller Vira 1 år,7 dagar till Eurovision,12 dagar till vår 6 årsdag och 16 dagar till min 28 årsdag. Maj är bäst 😄

Men äntligen!!

Äntligen är vi typ klara i matrummet!! Vi  (Fredrik) har tagit ned en vägg, plockat bort tapet,spacklat och nu har vi målat vitt. Fredrik rev väggen 14 februari så det har gått sjujävla långsamt,en rejäl prövning. Jag får panik av halvfärdiga projekt medans min man bara jobbar på feeling och har inga problem med att leva i renoveringkaos 😢 Tror vi båda har lärt oss nånting av det här,framförallt han hoppas jag 😂
Vi har mycket som vi vill göra i resten av huset men nu tar vi några veckor paus,vill inte skiljas hehe. 


Vecka 17

Måndag:-
Tisdag: Promenad 6.7 km
Onsdag: -
Torsdag: Axlar&biceps 
Fredag:-
Lördag: Promenad 4 km
Söndag: -

Bedrövlig vecka. Slemhosta,jobb och sjujävla utdragen renovering är orsaken. Börjar känna av stressen av renoveringen fysiskt tillochmed... Deadline till Virans 1 årsdag  (13 maj) så nu brinner det i knutarna.

Sista april

Sista april med Jonsson/Olofsson och Olsson/Lund.
Vi grillade, frös i väntan på kasen och hade trevligt.

För 1 år sedan på sista april var jag höggravid med 14 dagar till bf och fick veta att barnet låg i säte... jag var så besviken och ledsen den kvällen minns jag. Skulle det hända vid en till eventuell graviditet så blir det definitivt inget vändningsförsök.


Heldag på köpis

Efter 2.5 timmars sömn efter en jobbnatt packade vi in oss i bilen. Tror ni jag kunde sova i bilen? Nää. Lagom groggy.
Vi körde hela racet; Ikea (lunch också),Köpis,Mio och Lager 157. Hade en lön som brände med inte fan hittar jag nåt till mig själv... Tillslut hittade jag en topp på rea och en mjukisdress 😂 Inte det jag behövde,kan ju inte ha mjukisbyxor på Eurovision 😣
Efteråt köpte vi sushi som vi åt hos min mamma,17 bitar satt sååå fint. För 10 år sedan åt jag sushi minst 1 gång i veckan men nu är det glest mellan gångerna och det är en fest varje gång 😊 

Lilla charmisen hängde ur vagnen för att prata och flörta ohämmat.

6 år

Det här kom upp på Facebook 26 april.
Livet! ❤ 19 maj är vår officiella årsdag.

RSS 2.0