11 veckor

Idag blir Vira 11 veckor,hon är 5250 gram tung och 58.8 cm lång.
Har tjuvstartat på små plagg i storlek 62,börjat ledsna på 56 ;)

Panikskriken har avtagit helt och vi är överlyckliga.
Som grädde på moset har hon börjat sova riktigt fint,senaste veckan har hon sovit minst 1 timme X 3 dagtid och oftast 23-08/09 på nätterna med mat kl 04. Helt overkligt när vi haft en tjej som ätit minst 3 ggr varje natt och sovit typ 10 min i stöten dagtid. Nu är ju rutinerna flyktiga såhär tidigt men nöjd så länge de varar.
Vi hade en tuff första tid tillsammans,när jag tittar på kort på henne från den tiden känner jag mig distanserad :/ Det var så kämpigt och jag mådde inte bra.
Amningen fungerade inte,hon hade ont i magen var jag än åt och röjde&skrek och hon fick inget bra grepp. Bestämde mig efter mycket gråt att sluta amma och höll uppe helt i typ 2 dygn innan jag ammade av nån anledning och efter de har det funkat mycket mycket bättre! Trycket minskade väl eller nåt.

Nu lever vi i harmoni,min lilla familj ♥


Helgen

Fullt ös i helgen!
Fredag: Lunch med mormor på Hedvigs trädgård i Gävle,mys hos familjen Linderstam i Mehedeby.
(Madde har tagit bilderna)
 Skiljer 4 månader mellan Vira&Ida :)

Lördag: Ankrace&partytält i Hällbo
Jag låg i ledning en snabbis,pulsen rusade,vinsten är 15.000 kr!!! Men blev omkörd av nr 181,jag hade nr 180...

Söndag: Vin&trerätters i Skärså med Susanne&Anne-Sofie.

Måndag: Fika på Träslottet i Arbrå med Nathalie&Zoey som vi träffade på BB. Vi snittades samma dag,Zoey är bara 2 timmar äldre än Vira.

På lördag!

På lördag upphör min frysning på gymkortet! Längtar!  
SKA komma iväg iaf 2 gånger i veckan.
Ryggen behöver massa uppmärksamhet,coren ska stärkas och jag tycker rumpan har blivit lite platt,hehe. Längtar efter riktig träningsvärk,typ 1 år sen sist.

I nuläget...

Senaste tiden

Plockmat med Henrik&Sara

Mys med min kusin Emelie
Skoj med kusinerna
Häng med familjen Jonsson/Olofsson&Markus&Ida

Grill med familjen Jonsson/Olofsson&Markus&Ante


5 kg

Nu har Viran passerat 5 kg! 
5005 gram&58cm lång för att vara exakt.
Och hon har äntligen vuxit i sitt hårband ;)
Men det är sällan vi klär henne i rosa&typiskt tjejiga accessoarer för vi vill inte vara så stereotypa.  Igår var det en bekant till Fredrik som frågade om hon var en pojke och då blir jag nöjd att vi inte är typiska men samtidigt lite irriterad över att kläderna ska visa kön. En bebis är en bebis och behöver inte "fostras" in i könsroll redan... "Flickor har rosa och leker med dockor,pojkar har blått och leker med bilar",hua!! :#

Ljuva stund

Viran har varit lite kinkig idag.
Vi premiärade med att bada tillsammans i stora badkaret och det älskade hon :)
Men när jag skulle klä på mig för promenad så bröt hon ihop totalt,skrek&skrek och när jag plockade upp henne somnade hon på min axel på några sekunder.  Då hade jag ett val-lägga henne i vagnen&ta vår promenad eller mysa ned mig i soffan med henne sovandes på mig. Valet var enkelt,går inte att beskriva hur ljuvligt det är med en bebis som snusar sött på dig♥
Vi låg kvar i nästan 2 timmar och jag sov också 1 timme, såå skönt.


Fråga!


Jag antar att du vet att jag blev förlöst med kejsarsnitt,jag ger råd utifrån hur jag tänker/tänkte inför en förlossning.

Hej Linda!
Som jag skrivit i ett äldre inlägg så tror jag mycket rädsla och oro försvinner när du träffar rätt person och längtan börjar komma. Jag som tidigare inte var ett dugg intresserad av att skaffa barn grät av längtan innan vi började försöka.

Om jag var du skulle jag försöka reda ut vad jag är rädd för. Smärtan? Komplikationer? Förlossningsskador? 
En graviditet är 9 månader av förberedelser och att vara förälder är ett livslångt åtagande.  Känns det som att en förlossning som i värsta fall är 2 dygn inte är värt att bli förälder så kanske man ska vänta.
I mitt fall blir jag mer laddad&stärkt av information,jag läste,googlade,läste trådar på familjeliv (kanske inte det bästa hehe),jag läste förlossningsberättelser på bloggar,lyssnade på vänners förlossningsberättelser,tänkte på värsta/bästa scenario,jag gjorde en pepplista med musik som jag lyssnade på,jag såg förlossningen som ett inträdesprov som jag "äntligen" skulle få uppleva. Jag var inte ett dugg rädd men lite pirrigt nervös. Visst fanns tankar på förlossningsskador (varför pratas det inte mer om de?!) och att något skulle gå snett för barnet men känslan av pepp&längtan efter barnet var större.
Det enda jag inte förberett mig för var att barnet skulle ligga i säte ;) 
Man kan inte kontrollera allt! Om/när du känner den där starka längtan och blir gravid och fortfarande känner stark rädsla så finns hjälp att få,samtala med barnmorska,aurora-samtal,förlossningskontrakt och ev kejsarsnitt... Men kom ihåg att det är en stor operation som jag iallafall inte skulle göra i "onödan".
Lycka till!

Någon som varit förlossningsrädd som har tips till Linda?

2 månader

Idag blir Vira 2 månader!
Vi har inte haft en skrikig kväll på snart 2 veckor! Hon har fortfarande ont i magen men inte alls lika mycket och hon panikskriker inte.
Efter denna helg kan jag nog säga *pepparpeppar*: Hon har faktiskt börjat sova också! Från att ha sovit som en koffeinhög vuxen,typ 8-10 timmar om dygnet till iallafall 12-14 timmar. Hon är väldigt vaken och "med" men tycker bäst om att sova med mycket röster&liv runt omkring så när vi har gäster eller är bortbjudna så är hon som lugnast.
Vi hade 7-8 tuffa veckor men nu känns det som att vi har hamnat rätt.  Hon är så go och varje gång hon ler vill jag gråta av lycka för att hon är vår. Nu har Fredrik semester och vi ska njuta av att vara en familj- inte bara parera skrik.
Tack för alla tips&pepp men gör inget speciellt,hon blev större helt enkelt :)


Träning

Nu börjar det rycka i kroppen. Efter träningskläder,mina nya träningsskor, efter hantlar,efter Celsius (men den får vänta...) 
Snart ska jag premiära på gymmet!
Har tänkt att jag ska göra 10 hemmapass först,har bara kommit till 5,har en liten dam som inte sover särskilt mycket och när hon gör det har jag också behövt sova :P 
Jag känner mig hur redo som helst för gymmet men väntat pga att jag blöder fortfarande lite när jag lyfter "för tungt" så jag tar det lugnt kör med gummiband&jobba med coren... 
Promenera gör jag men det är vardagsmotion för mig,inte träning. 

Nu har Fredrik semester så jag kommer ha mer tid och är förhoppningsvis mer utvilad.

Fokus kommer vara hållning och rygg... Har inte haft någon graciös hållning att skryta med innan men nu mår jag nästan dåligt av att se Quasimodo-ryggen :/ 

Glad!

Som sagt: Det blir bättre och bättre :) Hoppas att koliken nu är minne blått,håll tummarna!

Världens finaste ♥

Mysdag

Regn&kallt här idag. Vi låg kvar i sängen till kl 13 för att försöka sova igen lite men det gick sådär. Sen frulle och ren pyjamas på,mys!
Viran är glad längre&längre stunder,idag fick jag äta iallafall halva frukosten medans hon satt i babysittern. Det går framåt och nu har vi haft skrikfria kvällar i en vecka,lyckan :D

Grym helg

Fredag: 
Fredrik är föräldraledig på fredagar,så härligt med långhelg tillsammans. 
Jag solade,tog en liten promenad i värmen (hej noja över varm bebis) och tränade med
gummiband. På kvällen hade vi barnvakt och skulle äta ute&gå på bio men det blev mat och omväg hem istället,mer värt att prata och hålla handen än att somna på bion ;)

Lördag:
Viras kusiner Elmer&Edvins hade 3&1års kalas i värmen.
Vira älskar att slussas runt och det går bra att sitta hos nästan alla. 
Vi stannade kvar hela kvällen,käkade pizza och jag smuttade på mitt första glas rödvin på väldigt läänge.

Söndag:
Besök hela dagen,älskart :)
Vid lunch kom Sus,Suss och Anne-Sofie från Söderhamn. Vi åt sallad och fikade,så mysigt. 
Sen kom Ida,Markus,Putte,Ante,Frida och Ivar. Vi grillade och fikade ännu mer. Älskar vår inglasade altan! 
Nu är jag boostad för Fredriks sista jobbvecka,på torsdag går han på 4 veckors semester :D Så härligt. 

Viran flörtar med Ida ♡Mini me

Mamma upp i dan :)
Ögonen är mörkblå med brun kant så de blir nog bruna till slut.Bättre och bättre!

Precis som ni säger så blir det bättre! Hon blir större och vi blir mer säkra på vad som är bäst för henne. 
De senaste tre dagarna har varit toppen,väldigt lite skrik och en tjej som bjuder på massa leenden och "skratt" :)

Min stora lilla kärlek ♥Vira Vs solsugen mamma 1-0

Tänk om man hade en bebis som låg nöjd i babynest/gym/vagn i typ 5 min! Känns så avlägset.. 
Korta historien:
Missnöjd Vira som skrek så fort jag inte höll i henne,jag fick sola 15 min. 
När Fredrik kom hem kunde jag äntligen få lite sol och värme,somnade direkt på mage... Se så nöjd jag är på bild 2 när jag tror att det är lugnt :P

RSS 2.0