Nya kläder

Förra veckan hann jag med 3 styrkepass och ca 20 km i barnvagnspromenader. Har samma mål inför denna vecka. Vill gärna få till 4 pass men det hinns inte med just nu...
Idag började veckan med rygg&core,det viktigaste passet för mig.

Köpte nya träningskläder på Lidl idag,byxor,2 sporttoppar och även en soft schell jacka till höstens promenader. Nya kläder-ny motivation!
Här är byxorna med ett Lidl-linne jag köpte för ett par veckor sedan,totalt 197 kr 😊 Har jag sagt att jag älskar Lidl?

Hej och välkommen

Vira fick feber i helgen,hej och välkommen till förskolan 😬 En försmak på hösten antar jag.
Tack och lov gick det över fort och det var endast feber,ingen förkylning 👍

Vi fortsätter inskolningen och på torsdag går jag på mitt nya vik. Fick välja mellan 75% och 96% och valde 75an då jag vet att det är en bra rad,natt då som vanligt. Nöjd!
 Fick ihop ledighet den här sommaren- 1 vecka i juli,2.5 vecka i augusti och med utlandsresan blir det nästan 2 veckor i september 😊


Inskolning och sömnvägran

Mitt i Viras inskolning.
Det går bra tycker jag,hon känner sig för. Brutit ihop några gånger när hon gjort sig illa eller om någon kommit för nära för snabbt. 
Idag tackade hon som vanligt för bananen,satt i mitten under sångstunden och blev överlycklig när hon fick sjunga Imse vimse. Imorgon ska jag nog lämna en stund.

Som jag skrivit tidigare har sömn aldrig varit någon hit hos Vira Blom. Nu sover hon ändå bra på nätterna,vaknar 2-3 ggr och bjuder på sovmorgon  till 7.45 idag och 8.40 igår!! (Men hon somnar sällan före kl 21 då...)
Men dagsvilan blir bara senare och senare och kvällen längre och längre. Så idag skippade jag den.  Tro mig,jag försökte. Promenerade 5 km i hopp om att hon skulle bli trött. Nej. Vid 14.30 när hon egentligen ska ha vaknat för länge sedan försökte jag igen,slutade med att hon hoppade jämfota i spjälsängen.
Så utan ett gnäll var hon vaken 7.45-18.15 idag. Kommer definitivt skippa vilan eller vara hård på max 1 timme. Men det är ju så skönt när dom små sover 😂😴
Nästan somnat efter maten 16.30...

Makeover

Igår gjorde jag det jag varit sugen på i nästan 1 år men skjutit upp: Kapa håret!
Jag har aldrig haft såhär långt hår,har alltid varit relativt kortklippt Och det är så jag trivs bäst. Men känt mig... grå? på senare år,gammal och ful och är inte lika tuff längre så jag kan bära upp en kort frisyr... Men så fort frisören kapade längderna kände jag mig superfin. Märkligt de där.
Frisyren blev inte alls som min inspirationsbild men jag är grymt nöjd ändå 😄👍


Fanny 30 år

I går var det fest för min kusin Fanny som fyllt 30 år 🎉 Nu står jag på tur i Skarp-släkten.. 1 år och 9 månader kvar dock 😉
Det var en himla härlig kväll,kräftor,hotshots och massa dans! Hade sjukt kul och gick hem kl 03 😄 

Trött idag men inte bakis trots shots,bubbel,vitt och lite rött vin... Men slutade i tid och drack massa vatten och kunde skrapa ihop lite mer sömn än vanligt efter fest,sover som en kratta med alkohol i kroppen.
I dag har jag ätit 15 bitar sushi och haft Criminal  minds-maraton 👍 Imorgon börjar allvaret -förskolestart 😊

Kräftis

I går var vi på en liten kräftskiva hos Ante&Frida🎉
Supertrevligt. 
Fick mumsig västerbottenpaj och familjen Blom år som vanligt ett varsitt paket kräftor 😂 Är halvsugen på att äta de idag igen...
Jag testade att göra creme caramel för första gången och det ska jag definitivt göra igen. Lite lätt överbakad denna gång men inte förstörd,gott! Vi spelade plump och jag vann 😆 Nybörjartur 😉

15 månader

Nu har Viran blivit 15 månader och det händer saker varje dag. 
-Väger 9510 gram och är 76.5 cm lång.
Äntligen! Vuxit 5 cm på 3 månader 🎉  Ligger -1 på kurvan men följer den stadigt.
-Har 74/80 på alla kläder.
Har regnkläder och vinterkläder i 86 och det kanske inte va så smart...
-Hon är väldigt duktig på att härma ord och därimellan tjattrar hon hela tiden på sitt eget språk.
Kan säga
Hej
Hejdå 
Ja
Nej
Oj
Där
Tack- Om jag lagar mat/äter kommer hon fram och sträcker ut handen och säger tack,sjukt gulligt och svårt att motstå 😂
Bil
Mamma-används extremt sällan...😢
Pappa - sägs hela tiden och speciellt när man ber henne säga mamma...
Voffe 
Kaaat- Katt
Kanka- Anka
Hoppa- Säger det hela tiden och studsar i soffan...
Titta
Säkert en massa fler som jag inte kommer på nu. Kan låta som hunden,kossan,pippi fågel,tiger/björn/lejon -roarrr alltså 😂.
Hon har sagt namn som Bitta  (gammelmoster)
Mia och Leo (tremänningar) och även fammo&faffa (farmor&farfar) men bara en gång och inte igen.
-Pussas och smackar med munnen a la guldfisk. Börjar frivilligt krypa upp i famnen,äntligen 😊
-Klappar stolt på sig själv med båda händerna när man frågar var Vira är.
-Luktar på blommor och säger aaaah och mmm.
-Kan peka ut huvud,öga,näsa,mun.
-Kissat på pottan minst 1 gång om dagen men kommit av sig lite och det går ju inte att tvinga henne.
-Sover mycket bättre och vaknar 1-3 gånger per natt. Sjukt pigg&alert och klarar lätt att vara vaken 8 timmar i sträck. Hade det inte varit för att hon börjar på förskola nu så hade jag l
försökt plocka bort dagsvilan... Att hon är vaken från kl 13 till kl 21 känns orimligt,då måste vi dessutom gå på promenad i ca 3 km för att hon ska somna för natten annars väntar dryg läggning och hon är vaken ännu längre. Visst,vissa dagar somnar hon 19.30-20 men oftast 21-22 med en dagsvila. 
-10 tänder vad vi kan se,6 nere och 4 uppe.
-Äter ganska knackigt,favoriten är vatten,frukt och välling 😂 

Jahopp

Då var 4 månaders nattjobb avklarat. Nu väntar jag på nytt vikariat,det kan ta 3 dagar,det kan ta 3 veckor. Hoppas iallafall på ledig i 2 veckor,en mysvecka med Vira och en med fokus på inskolningen. 

Bjöd kollegerna på raw choklad och nötkaka i natt som jag faktiskt åt som andra frukost när jag klev upp kl 13 😄 Mycket god och mäktig!
Åkte direkt till gymmet för ett snabbt benpass och sedan hämtade jag Vira.
Vi åkte till Lidl och fyndade. Allt detta för 280 kr! Tröja,4 par strumpor,7 avokado som alla kommer bli perfekta,1 kg kyckling,halloumi och flintastek osv!.
Jag är helt galen i Lidl,har appen och på måndagar&torsdagar kommer nästa veckas erbjudanden och jag läser direkt 😂

Nya tider

Snart dags för förskolestart! Så spännande och roligt. Kommer bli toppen 🙌 Hon kommer gå 15 timmar till att börja med,beroende på min jobb situation,om jag kommer fortsätta jobba nätter eller inte.

Vi valde den nystartade förskolan på skolan mitt emot oss,där hon kommer gå till årskurs 6. Inte direkt vanligt med gångavstånd till något när man bor som vi gör,landet deluxe. 

Vårt hus från skolan sett 😊


Sjuk

Förra veckan började jag bli förkyld igen!!!! Gång nummer 8 eller 9 för i år? Men det bröt inte ut helt,kanske för att jag var duktig och lät bli att träna... Brukar köra på även om jag har känningar men nu bestämde jag mig för att göra annorlunda.
Dock smittade jag Viran 😢 Hon har varit snorig och slemmig. I måndags fick hon feber och kräktes upp slem 😯 Stackars liten.
Hoppade från soffan när mormor vaktade gjorde hon också så nu är hon verkligen Vira Blåtira...

Pass

Idag gjorde vi pass åt Viran & Fredrik.
Jag gjorde ju nytt 2014 när jag bytte efternamn.

Vi fick hålla upp en gosedjurs groda framför kameran och dem älskade hon och sträckte armarna mot den 😂 Tog några försök innan vi fick bilden.

Känner viss oro inför flygresan. Hon testar så mycket nu och bryter ihop totalt när hon inte får göra som hon tänkt. 
Men vi reser dit på kvällen och hem på natten,det borde vara en fördel va? Chansen att hon sover är ju väldigt mycket större när vi åker mitt i natten. Hennes utbrott är visserligen intensiva men korta,hon är sällan gnällig utan oftast är det allt eller inget,strålande glad 95 % av tiden eller stora tårar och surläppen. Dessutom supersocial så är hon vaken ska hon väl "prata" med alla runt omkring. Säkert jätteuppskattat kl 01 😂

41 dagar kvar 😄 Längtar!

Fika&bad

I onsdags var vi till Röste och lekte & badade. 
Vira smarrade på äpplen från träden och ville helst sitta i mitt knä. Hon har ju tyvärr aldrig varit intresserad av att mysa men har helt plötsligt börjat krya upp i knät,underbart! Vi badade lite grann sen var tålamodet slut hos fröken Blom.

Igår var vi bara hemma,jag börjar bli förskyld och skulle jobba natten. Vira sov som en kratta så jag såg verkligen fram emot att sova när hon vilade middag men låg i nån dvala,somnafe aldrig riktigt, blev bara tröttare och fick ont i huvudet. Så nattens jobb var tufft,brände verkligen i ögonen. Men nu är det ledig helg 🎉

Bröllopsdag

I går hade vi vår andra bröllopsdag 💞  Vi börjar närma oss medellivslängden på ett Hollywood-äkenskap 😂
Vi hade barnvakt,åt räkor & drack vin,lyssnade på spellistan från bröllopet och åt kräftor.
Jättemysigt 💞❤

Måndag

Jobbhelgen kändes ofantligt lång trots att den var 2 nätter istället för 3. Nu är jag ledig 3 istället för 2. Skönt 😊
 
Idag har vi haft familjemys och jag har tränat.
Viran har varit underbar i ett par veckor men idag... gnäll och utbrott var 5 minut. När det blir jobbigt brukar jag tänka på att vi gör henne en tjänst genom att sätta gränser och vägleda. Andas in,andas ut...

Vackra lilla minimänniska,full av energi 💞

Besök

I går kom min pappa och bror upp från Gävle och hälsade på. De myste  med Viran och vi åt god grillmiddag.
Min gamla klasskompis Johan kikade förbi spontant,han gör det sisådär 1 gång om året haha. Så välkommen så 😊

Titta min gullebror då,så fint 💞

RSS 2.0