5 månaders kontroll

I onsdags var vi på BVC för 5 månaders (+8 dagar) kontroll och spruta. 
Sprutan gick bra sist och nu gick den om möjligt ännu bättre! Hon slutade skrika innan jag ens plockade upp henne och ingen feber eller hängig efteråt.
Hon vägde 6675 gram& 63.9 cm lång. Ligger under sin kurva men går ingen nöd på henne,jätteskönt att inte ha en kurvfacist till sköterska ;)
Fick se både min&Fredriks siffror vid 5 månader, jag vägde 6705 gram&64.5 cm lång och Fredrik vägde 8200 gram&66 cm lång så hon brås helt klart på mig ;)

I dag har hon varit på sitt allra bästa humör efter en usel natt. Direkt när hon somnade på förmiddagen la jag mig och vips hade vi båda sovit 3 timmar... Sååå skönt! Vaknade
av att hon gnolade&pillade på åkpåsen och när jag gick fram till vagnen mötes jag av det här leendet. Hjärtat svämmar över ♥

Söndag

På helgerna ger Fredrik alltid mig sovmorgon utan protest. 2 timmar ostörd sömn är guld!
Söndagen bestod av gymbesök och sedan kom min bror&mamma och hälsade på.
Vi fikade,promenerade,skrattade och åt middag. Supermysigt ♡
Vi har haft fullt ös med respektive släkt i helgen alltså :)

Lördag

I lördags bjöd
Viras 3 åriga kusin Elmer in till halloweenfest med utklädnad,svår nöt men ville inte göra den lille gobiten besviken.  Fredrik hade sin gamla "Rosa pantern"-dräkt i garderoben men jag och Viran då... Hittade en mössa med öron på samt bruna byxor,då fick vi en liten apa ♡
Jag satte upp håret och målade nos,Fredrik tyckte jag skulle vara svart panter till hans rosa men de var lite svårtolkat så jag var mus ;)

Fredag

I fredags var Fredrik på bandy och jag hade bjudit hem mina kusiner på tjejkväll.
Vi åt godsaker i pitabröd och chokladfondant med vaniljglass,gött. 
Sippade på rödvin och tittade på Idol. 
De gosade järnet med Viran,så mysigt ♡
Skarp energi påfylld ;)

Älgbiffar

Mer biffar! Inte vegetariska utan älgbiffar från Fredriks morfars jaktlag, kanske har älgen spatserat på vår äng och ätit våra äpplen. Känns fint att den haft ett bra liv och förhoppningsvis inte lidit. 
Och de smakade därefter,fy satan så gott!
Vi hade i schalottenlök,salt&peppar,rosmarin och ett ägg,formade biffar, la i feta och vek dem dubbel. Stekte och sedan 5 min i ugnen. Vi åt med hasselbackspotatis och det var så gott att vi varken saknade sås eller grönsaker. 

Kan man leva utan ost?

Inspirationen till vegetarisk mat är hög men
osten...älskar ost! Hmm... Den blir ju stjärnan i mina vegetariska rätter och då är de väl inte helt vegetarisk med tanke på löpe? 

Fredagspasta med aubergine,morot&vitlök i tomatsås. Toppat med både feta&parmesan...
Söndagsbiffar på rödbeta med både feta&parmesan. Quinoa,sojabönor,marinerade vitlökar,sparris och avokado. 
Bönbiffar på svarta bönor&kikärtor.
Råris (riset är inte slut än...),oliver,avokadoröra med parmesan,sparris,pinjenötter och stekt aubergine. 

Inställd tisdag

Dessa utvecklingsfaser och tänder...
Gnällig bebis!!
I går fick vi ställa in förmiddagen och satsa på eftermiddagen,fika med de små kompisarna.
I dag skulle vi till Gävle men nej,kan inte göra en så "stor" tripp men en gnällspik,det är tillräckligt bökigt ändå.
Hon somnade 20 igår,vaknade 23,01,03,05 och vaknade på fel sida 06.30. Och nej,hon är inte hungrig,vill inte äta ens hälften av gångerna. Däremot tvärtätt i näsan,bara på nätterna...  Aja livet med barn,hade inte räknat med nåt annat men satan vad trött man blir.
Nu har vi vilat igen oss,hon sov 3 timmar och jag 2 timmar :)

Jogg!

Jag har joggat!!!
Jag har inte tagit ett löpsteg sedan juli 2014  
och det har inte varit roligt sedan 2012 ;) 
Det var en kortkort runda på hela 1.1 km,uppvärmning och nedvarning var lika lång som själva joggen men de var planerat,dels för att jag inte sprungit sedan förra året men också för självförtroendet,ville verkligen inte behöva bryta. Och de gick hur bra som helst och gav mersmak :)

Hemmaträning- Tapas ;)

I fredags var jag så sjukligt trött,låg i soffan och beklagade mig och då sa Fredrik att vi kunde träna tillsammans,hemma. Detta är kanske 6557:e gången han ger detta förslag men det har hänt typ 3 gånger på 5 år... Men nu blev det av efter ett par "falskt alarm,jag tänker inte sova"-Vira.
Jag satte ihop ett corepass a la Tabata och det var toppen! Vi är ju båda inte helt hundra i coren,jag efter graviditet och Fredrik efter ett stort diskbråck så vi anpassade övningar efter de.
Han var svettig&nöjd efteråt men när han skulle återberätta för en kompis sa han att vi kört "tapas",haha.

Choklad!

Nu har jag ätit vitt socker 3 gånger sedan 31 augusti.  Mycket bra!
Men av avstår inte helt från godsaker,jag gör ofta mina egna snacks och nu har jag dille på choklad.
Jag smaksätter olika och favoriterna är lakrits eller hasselnötsmör (hemmagjord).
Det smakar mer mörk choklad än ljus och det blir lite kladdigt,därför ska man göra dom små så man kan sluka i ett nafs :)

Ca 20-25 st i knäckformar
-2 msk kokosolja
-Agavesirap efter smak
-3-4 tsk carob (valfritt,ta mer kakao i så fall)
-3-4 tsk kakao
-Lite vaniljpulver
Ev smaksättning
Smält kokosoljan och blanda allt väl. Häll i knäckformar och förvara i frysen. 

1 år

I går var det ett år sedan vi var på tidigt ultraljud i vecka 11. Var så nervös att jag ville spy men grät en skvätt av lättnad när jag såg den sprattlande jordnöten på skärmen. 
Ett år senare har den sprattlande jordnöten blivit 5 månader,kör full fart i gåstolen och har sin första namnsdag. Att de kan hända så mycket på 1 år,man kan ju bli frälst för mindre!
Vira har ingen namnsdag men hennes andranamn har.
Andranamnen till en tjej var bestämt i magen,Hillevi efter min mormor och Elisabeth efter Fredriks mormor,viktiga kvinnor för oss. Dessutom klingar Hillevi Elisabeth fint ihop :) Känns roligt att hylla dom medans dom finns med också (känns konstigt att skriva så men ni fattar).
Namnsdagsbarnet firade med att testa banan,det var skitäckligt...

Mer vego

Jag vill äta mer vegetariskt/vegansk mat. 
Skrev för ett tag sedan att jag blivit mer känslig/orolig sedan jag blev förälder,de inkluderar djurs lidande. Jag kommer inte äta helt fritt från animaliska livsmedel men många bäckar små,jag vill anstränga mig.

Här är en smarrig gryta,3 stora portioner:
-2 ekologiska buljonger (såå mycket godare än icke ekologiska)
-5 små ekologiska potatisar
-2 stora ekologiska morötter
-2 dl ekologiska gröna linser
-Vegansk färs i önskad mängd.
-1-2 vitlökar+lök
Koka upp buljongen tillsammans med linser och skalad,hackad potatis.
Hacka och stek morot med vitlök och lök (jag älskar schalottenlök) samt färs.
Häll i grytan och låt puttra någon minut.
I dag hade jag fetaost på-  vegetarisk,annars vegansk. 

Vira 5 månader

Hallå,skrev jag inte nyss om 4 månader?!
Tiden går så sjukt fort.

Sist skrev jag att vi inte skulle stressa med smakisar... Men jag fick ett infall när jag hade ekologiska morötter hemma och sen dess har det trillat på:
-Morotspuré
-Potatispuré
-Satsumas
-Avokado
-Köpegröt
-Hemmagjord gröt
(Slickat på gurka)
Men som jag skrev sist: Hon är fan inte intresserad. Ryser och gnäller(har ju inte börjat med det sötaste medvetet). Köpegröt var självklart det som var godast... jag som gärna vill göra allt själv. Äter själv mat lagad från grunden,vill gärna att hon ska göra det också i mån av tid. Men vi har inte bråttom och som jag också skrev sist: Sjukt impad att vi helammar med vår urusla start!
Rysligt med morot ;)
Det har varit en rätt gnällig period med utvecklingsfas och vår vanligtvis glada tjej har varit svår att få nöjd. Hon har sovit som en jäkla kratta och sömnbristen tog mig,till slut,brukar klara mig bra på lite sömn men nu bröt jag ihop. Krävdes dock bara ett par nätter med 3 timmar sammanhängande sömn för att det skulle ordna upp sig ;) Jag är duktig på att avboka och anpassa dagen efter dagsform. Nu är vi back on track :)

Fint besök

I helgen har vi haft familjen Linderstam på besök. Vi har myst,plockat den lilla svamp som fanns kvar i skogen och ätit gott.
Vi bjöd på ceviche med vitlöksbröd,musslor,sötpotatis&aioli och citronkladdkaka till efterrätt,mums!
När vi hälsade på dom sist var det inte så stor skillnad på Ida&Vira då båda låg men nu när Ida kryper så är hon så stor. Hon ville smaska på Vira som inte sa nej :P

Trött!

Vira stökar på nätterna nu och i helgen fick jag sova 3 timmar i sträck för första gången på flera veckor,90 minuter har varit standard för länge nu... Så otroligt trött! I torsdags gick jag till sängs 20.30,så slut.
Därför blir träningen lidande. Trötta pass går an men pass med sömnbrist blir sällan bra och är inte särskilt sunt. Kan ju inte hälla i mig koffein när jag helammar...
Jag landar på 3 träningspass i veckan vilket helt klart är godkänt,har tid för 4 men inte ork som sagt. 
Så kör jag:
-Ben&core
-Rygg&axlar
-Biceps&triceps
Slänger in nån bröstövning ibland. Börjar känna mig grundstark och nu är det dags för mer puls och rörlighet,vill köra marklyft&benböj med stång men rörligheten är inte där än,hej stel i länd och stram baksida lår!



På vift!

I fredags var Vira hos farmor&farfar och vi var ute på vift. Började med badtunna hos Andreas&Frida sedan middag på Spicy cow,sååå urusel service men jag var nöjd med min entrecote. Sedan drack vi en drink (halv mojito för mig) innan det var tidig hemgång kl 23,det nya livet ;)
Mycket trevlig kväll :)

RSS 2.0