Nu har vi namn!

Sista namnfesten i gänget var igår,tredje på
13 dagar,nu har vi namn! 
Även Ivars hade en perfekt dag och vi avslutade dagen med mat på Axmar brygga.
Gött gött gött!

Tapper

Lilla hjärtat är förkyld alt allergisk. 
Vi hade en riktig pärs inatt,hon kunde inte andas och det var riktigt läskigt. Nu mår hon bättre men kinkig&snorig men hon är tapper. 
Blir så tacksam att hon är frisk i övrigt,vår lilla solstråle.
I dag är det 1 år sedan vi fick veta att vi väntade barn,ett underbart år. Älskade att vara gravid men att vara guldklimpens mamma är nåt helt annat ♥

Bra vecka!

Nöjd med veckan: 3 gymbesök och 37 km barnvagnspromenader fördelat på 5 dagar. 
Hörde någon ursäkta träningen med 
"Jag ammar varannan timme"
Och vad gör jag då? Vill du inte träna behöver du inte skylla på amningen... 
Jag blir typ 100 gånger piggare&gladare efter träning även om jag bara är på gymmet 30-40 min,längre tid behöver de inte ta :)


Vi måste börja någonstans!

(Skulle kunna diskutera,vrida&vända på detta i dagar men jag börjar såhär,hoppas ni förstår vad jag menar)

Gick bananas när Hm hade 3 för 2 och nu är Virans basgarderob uppdaterad inför vintern och våren. 
Festade loss på ett par rosa tights,jag älskar rosa men blir så jäkla anti när det förväntas att tjejer ska bära rosa.
När vi inte visste vad som låg i magen var många besvärade. 
"Men det blir ju så svårt att shoppa"
"Neutrala färger är så tråkigt".
Neutralt?
Jag köpte randigt,rutigt,djurmönstrat,gult,grönt,svart (ääälskar svart på barn),vitt,rött och ja,rosa! Hemska tanke att ha rosa om det blivit en pojk va?! Det finns ingen färg som tillhör ett kön!!
Om vi redan under spädbarnstiden klär våra döttrar som 
prinsessor i rosa,klänningar med spets och volanger,vad händer när de börjar uppfatta sig själva? Som små prinsessor som ska vara "fina"? I klänning är du dessutom  mindre rörlig, för vem försöker vi lura,du leker inte lika fritt i klänningen med puffärm som du gör i shorts&tshirt...
Det här med att pojkar har blått&flickor har rosa måste bort! 

Självklart kommer hon få välja själv när hon intresserar sig för det,kommer troligen vilja klä sig i gammalrosa klänningar a la newbie för att reta gallfeber på mamma...




Helgen

Fredag:
På fredagar är Fredrik föräldraledig,veckans bästa dag. Vi solade sen åkte vi till stan&lunchade med familjen Jonsson/Olofsson och följde vi med dom hem och hängde hela kvällen :)

Lördag: 
Tuvas namnkalas! Namnfest 2 av 3 på 13 dagar,vi har fått barnen tätt-kalasen tätt :)
Mysig&fin dag för Tuva!
På kvällen åt vi tacos hos Fredriks syster. Viras kusiner är 2 år&10 månader respektive 10 månader äldre,Elmer har varit
kär i henne sen dag 1 men nu börjar Edvin se henne också,ska bli så roligt att se dom växa upp tillsammans ♡
Söndag:
Slö dag! Lite tid i solen igen medans Fredrik planterade Viras träd,ett äppelträd som heter "höstdessert",har höga förhoppningar. 
Sen var Vira hos Fredriks mormor&morfar medans vi åkte och doppade oss. Efter det fick vi käk och snyltade hallon,färska hallon
på frukostkvargen i morse :D

Årets första dopp

Där jag växte upp hade man misslyckats helt om man inte badat före 30/4 :P
Hade vi inte badat innan så åkte jag,brorsan&pappa alltid till ån innan majkasen. Nuförtiden spelar det såklart mindre roll.  
Förra året badade jag 24/5 och årets premiär (troligen enda...) dopp 23/8,hua vad kallt de va! 

Är jätteglad att denna gulliga badplats är 3 km hemifrån och knappt 500 meter från Viras farmor&farfar. Här ska hon leka med kusinerna&lära sig simma ♡

Mama at the gym

Skrev ju att jag skulle "försöka" träna på gymmet 2 gånger i veckan... Efter 17 dagar hade jag gymmat 8 gånger :P Så härligt! 
Tränar jag i Kilafors tar det 1 timme från att jag hoppar in i bilen tills att jag kommer hem igen och tränar jag i Bollnäs tar det 2 timmar inklusive mathandling så ingen matning behövs medans jag är borta och om det skulle behövas så tar hon ju flaska :)
Jag får egen tid-träna kropp och rensa huvud och Fredrik&Vira får kvalitetstid ♥ 

Om ett par veckor ska jag börja jogga lite,godkänd på efterkontrollen (konstigt vore väl annars ;) men vill bli starkare i bålen först. Tror att det är det vanligaste misstaget nya mammor gör,börjar springa/hoppa/skutta för tidigt.
Måste bara få skryta lite om mitt blodvärde,började på 145 i v 10,låg som lägst på 136 under graviditeten och på 111 efter kejsarsnittet och på 139 12 veckor efteråt,järnrik kost med andra ord,barnmorskan var imponerad :)

Kroppen är bra fantastisk! Har ingen tanke om att "komma tillbaka"till någon gammal form,det är helt andra förutsättningar nu...
Slutet av graviditeten-dagen efter snittet-
3 månader senare. 

Snurr

Igår vände sig Vira från mage till rygg :)
3 månader&5 dagar gammal.
Vi har nästan inte kört någon traditionell nackträning då hon varit stark och stadig tidigt (troligen pga att hon spände sig&skrek så mycket sin första tid) så jag tror att hon legat på mage på en filt... 3 gånger? Igår rullade hon iallafall runt och en gång till när jag ringde Fredrik för att berätta och 3 gånger till när jag skulle filma ;)

Idag var det dags för 3 månaders vaccination... Gick över förväntan,ja hon skrek sig röd men efter amning och hud mot hud så kostade hon på sig några leenden till bcv-sköterskan :)
Vi brukar gissa vad hon väger men jag förlorar alltid!! Jag gissade 5776 och Fredrik 5650 och han felade på endast 20 gram! Han har bra feeling min man.
14 veckor 5630 gram & 60 cm :)
Hon kan ha strl 62 på vissa byxor&kortärmade bodys men det mesta är fortfarande för stort,56 får hänga med ett tag till.



Fredag

Tror att jag hade en nära perfekt dag i fredags:
-Lång frukost.
-Solade lite snabbt.
-Tränade.
-Frisörbesök (nu är klockan 13 liksom!)
-Solade lite till.
-Åkte till Valbo köpis.
-Beställde ny soffa (kommer i oktober :)
-Kikade lite i affärer men hittade nada förutom ett "V"-halsband på 75%rea.
-Kaffe hos Zoeys familj,vi träffades på inskrivningen på BB,vi snittades samma dag och det skiljer 2 timmar mellan Zoey&Vira :) 
-Åkte runt och visade Fredrik Strömsbro,Forsby&Åbyggeby där jag växte upp,hej nostalgi&hemlängtan...
-Sushi i solnedgången. 

Viras dag

Idag döpte vi Vira i Hällbo kapell där vi gifte oss för 54 veckor sen :)
Vilken underbar dag! Vädret var lika bra som förra året,prästen&solosång&själva dopet var super,maten var grym,så fina presenter och sällskapet toppen! Så lycklig&tacksam att vi har så fina vänner&släkt♥
Huvudpersonen själv var också helt makalöst duktig,glad&nöjd hela dagen,så stolt över denna lilla tjej. Så lycklig över att vara hennes mamma ♥

3 månader

Tiden går så jäkla fort,idag blir Vira 3 månader! 
Vi har inte haft någon vidare dag,stånk&röj hela natten för att sedan vara kinkig och sova 25 minuter på hela dagen. Då var det extra roligt när Fredrik fick henne att skratta för första gången! Tidigare har hon låtit när hon är glad, typ ett litet skri men nu kluckade skrattet, underbart ♥


Helgen

I fredags hade vi kräftis hemma hos oss,vädret var topp och bebisarna var nöjda! Supermysig kväll :)

På lördagen hälsade vi på familjen Edlunds kräftskiva. Vira satt i en för henne främlings knä i 1 timme,åt och sen somnade hon i soffan. Drömbebis :)

I söndags tränade jag ben (hej träningsvärk!) sen Fredriks lillasysters 12 årskalas. Hon var 6 år när jag&Fredrik blev ihop och nu har hon växt om mig och är värsta minitonåringen. Åter igen gick Vira från famn till famn,känns så jäkla skönt att hon trivs överallt. Vi känner oss trygga inför helgens dop :) Däremot vill inte prästen ses innan så hoppas hon är okej med en okänd gubbe som blöter ned henne...


Swoosh

Fredriks 4 veckor semester är över,det gick jävligt fort.
Vi har som planerat inte gjort nåt speciellt,bara myst.
Han ringde nyss från jobbet och sa att han verkligen uppskattade att vara hemma alla 3 och att han längtade hem till oss och det kan man ju förstå ;)

Första dagen ensamma får Vira ont i magen och är ledsen :/ Men nu sover hon så det blir en liten promenad snart.

Såhär glad är hon inte just nu ♡

Harmoni

Vi är i harmoni med Vira nu,vår underbara lilla tjej. Hon är så pigg och alert,jobbar mycket med kroppen,fäktas,sparkar och grejar,vill helst inte sitta still i famnen,vill gärna "stå" i famnen och absolut titta framåt, man kan ju missa nåt. Vägrar fortfarande ta napp...
Hon ler,kvittrar&jollrar så man smälter.
Vi har äntligen fått lite rutiner och hon har börjat sova hur bra som helst.
Vaknar vid 08,sover 1-2 timmar vid 10/11.00 typ. Sen 1-2 timmar igen vid 15/16.00. Ibland sover hon 1 timme runt 18/19.00 och då är det godnatt vid 23,sover hon inte då så somnar hon vid 21.
Nu äter hon sällan mer än 2 ggr på natten,oftast runt 05.
Rutinerna är som sagt flyktiga såhär tidigt men vi njuter så länge det varar! :)
Skulle säga att jag ammar till 98%,hon får ersättning när hon är med farmor/mormor eller om jag ätit nåt som hennes mage reagerar på. Ser verkligen inget problem i att ge flaska ibland,det gör oss även väldigt jämställda.  Fredrik kan göra allt jag gör och  vi kan henne precis lika bra! Harmoni som sagt :)

Träningspremiär

Nu har jag kört 2 pass på gymmet! Känns jättebra och tycker inte att jag har förlorat särskilt mycket. Men tränade ju till 2 dagar innan Vira kom och har kört 8 hemmapass (nää kom inte till 10,sjukt omotiverande med hemmapass) och massa promenader och det får ju helt klart vara godkänt 11 veckor efter ett kejsarsnitt.
Dock sjukt besviken på träningsvärken,vill ha meeer!

Vår första bröllopsdag!

2/8 hade vi vår första bröllopsdag!
Vi fnissade lite åt hur annorlunda dagen var 
i jämförelse med förra året, Vira kaskadkräktes a la Exorsisten och sedan bajsade hon ned Fredrik,hehe. 
Vi åt trerätters på Axmar brygga medans Viran hade de bra hos farmor&farfar.
Jag åt nåt som jag längtat efter under graviditeten; carpaccio! Sedan gösfilé med pilgrimsmussla&risotto och till sist creme brulee med hallonsorbet och en kaffe karlsson på de ;) MUMS!

Vi har haft två händelserika år bakom oss,på 1 år&8 månader har vi lyckats köpa hus,förlova oss,gifta oss och få barn utan att graviditeten överlappade med nåt annat ;P Fredrik är min klippa i livet,han gör mig så trygg&lugn. Vi är olika på många sätt men vi kompletterar varandra,det viktiga är inte att man tänker lika-det viktiga är att man tänker tillsammans :)

RSS 2.0