Fråga!

Hej Li! :) 
Kan du inte skriva lite mer om dina och Fredriks tankar kring förlossningen. Har ni pratat ihop er om hur ni vill göra och så? Känner ni er som ett team? 
Jag har nyss fått reda på att jag är gravid. 
Ha det bra!
 

Hej Linda och grattis!
Som jag skrivit tidigare är jag en planerare och researcher, jag vill veta så mycket som möjligt så tidigt som möjligt. Jag har mentalt redan skrivit förlossningsbrevet och har i stort sätt packat klart förlossningsväskan.... Ja det är sant. Har lagt undan strumpor och trosor och hela faderullan.
Fredrik är inte så. Hehe. Han är lite mer av en sista minuten-kille. Detta har slutat störa mig då jag accepterar att vi är olika och att det faktiskt är våra olikheter som gör att vi passar så bra ihop, vi är alltid ett kompletterande team. Han är mitt lugn när jag är hetsar, han är mitt största stöd här i livet,han har ett tålamod av guld och gör ingenting halvhjärtat.
Han kanske inte kan läsa 3 böcker parallellt som jag gör men han läser tidiningar&googlar.
Vi tittar på "One born every minute" tillsammans och analyserar,längtar och funderar.
När jag läst klart boken om profylax hoppas jag på att vi kan träna på att andas tillsammans och skapa målbilder (hej jobbskadad). Klyschigt jag vet...
Tvivlar inte på att Fredrik kommer vara världens bästa på förlossningen,jag vill ha massage och massa pepp.
Vi har pratat smärtlindring och hur vi tror att vi vill ha det (hur fan man nu ska veta de innan man vill dö av smärta?!). Hur som haver är jag så jäkla pepp på att vi ska göra det här tillsammans!!
 
Vi har inte valt sjukhus än, det finns ju ingen förlossning i Bollnäs. Vi väljer mellan Gävle&Hudiksvall,vi har lika långt åt båda hållen, cirka 9 mil :S I Gävle får inte papporna sova över längre och Hudiksvall hör vi blandad kritik ifrån men det lutar ändå åt Hudik. Någon som fött i Gävle under de "nya reglerna" som kan övertala oss om nåt annat? Eller någon som kan boosta Hudik? :)
Min klippa.
I am strong when I am on your shoulders
You raise me up to more than I can be♥
 

Kommentarer
Postat av: helen

Seriöst? Inga pappor sova i Gävle?? Vad är det för 40-talsfasoner? :(

Svar: jaaa nya regler sen i höstas! :(
Li Blom

2015-02-24 @ 01:16:09
URL: http://overgrownemo.wordpress.com
Postat av: Frida

Vi födde båda våra tjejer i Gävle och var super nöjd där. Vi hade innan hört både bra och dåligt från både hudik och gävle....riktiga skräckhistorier ibland. Men jag tror det beror nog bara på vilken personal som jobbar just då.När vi ringde ner på morgonen när allt hade startat så blev jag väldigt illa bemött. Men som tur var gick den kvinnan av sitt pass när vi kom ner senare på förmiddagen och vi hade en jättebra upplevelse.
Så där får man nog gå på känslan man har bara.För man kan ju tyvärr inte styra över vilken personal som jobbar just då :-/
Vi valde iaf Gävle för att vägen kändes lämpligast att åka i väglaget som var i ett snöslaskigt April. Men då fick ju papporna stanna kvar oxå.
Men vi har många bekanta som fött i Hudik och haft det bra där, så tror inte ni ska utesluta det efter att ha hört dåliga saker.
Kram och tack för en inspirerande blogg! :-)

Svar: I maj är förhoppningsvis väglaget Ok :) men inte så roligt att åka till Gävle fredag eftermiddag tex... Men i Gävle har jag all familj&släkt så Fredrik har sovplats och Gävle är närmre Uppsala om nåt skulle gå fel... mycket att tänka på! Tack Frida :)
Li Blom

2015-02-24 @ 09:08:08
URL: http://fridaforsblom.blogg.se
Postat av: Lise-Lott

Sista barnet föddes i Hudiksvall och vi (alla tre) blev väldigt väl omhändertagna av personalen, jag blev snittad och det var en positiv upplevelse att avsluta barnafödandet med.

Svar: Skönt att höra :) Planerat eller akut snitt?
Li Blom

2015-02-24 @ 10:52:41
URL: http://minafyravaggar.blogg.se
Postat av: Anonym

Gävle är bättre utrustade ifall något skulle gå snett på förlossningen Li :-) där finns mer resurser för sånt än vad som finns i Huddik. Nu ska man ju inte räkna med det men ändå! Papporna får inte sova över av hygien/plats-skäl men får gärna stanna över natten ändå, bara att man inte får en säng ;) skulle något inte vara ok med mamman eller barnet får pappan självklart sova över även i Gävle men i normala fall inte. Hoppas de rätar ut några frågetecken! Puss från Mallan

Svar: Vi lutar ändå åt Gävle pga att jag har ju all släkt där och OM Fredrik inte får plats så har han ändå sovplats. Gävle är ju hemma för mig :) Och om nåt skulle gå gå snett så är närheten till Uppsala en fördel!
Li Blom

2015-02-28 @ 16:52:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0