Bollnäs Ess 2013

Anmälan till Bollnäs Ess öppnade för ca 1 månad sen och jag anmälde mig direkt på första anmälningsdag :) Dock var det efter 10 timmars nattjobb så jag valde kanske inte helt genomtänkt med det finns möjlighet att byta på plats och det brukar jag göra beroende på dagsformen.
Kan verkligen rekommendera Bollnäs ess till alla som tycker om att träna! Ett otroligt bra arrangerat konvent med grymma presentatörer! 
Kika <---
Såhär kommer min träningshelg se ut om 3 veckor,längtar!!!
 
   
Fredag 17:00-18:00 Soma Move®
 
A-hallen. Presentatör: Cecilia Gustafsson. 
Soma Move® bygger på djuriska rörelser, så kallad ”animal workout” med ett skönt flyt mellan övningarna. Passet utmanar kroppen med stora, varierade rörelser och du får lära dig att använda kroppen på ett helt nytt sätt. Vi följer inte musikens takt men använder oss ändå av musikens energi till att ge oss kraft och ork under passets gång.
Fredag 18:15-19:15 Orka!
 
B-hall. Presentatör: Sofia Åhman
Träna kroppen så att den orkar med vardagens alla bestyr! Hur ska man träna för att orka bära kinkiga barn, skotta snö, påta i trädgården, städa, arbeta vid datorn och leka? Vi använder kroppen som belastning. Här får du massvis med tips på övningar du kan köra hemma för att bli starkare i vardagen!
Fredag 19:30-20:30 Workshop : Optimala förberedelser för prestation
 
C-hall. Presentatör: Mikael Svensson
En workshop om hur du optimerar dina träningsresultat med hjälp av noggranna förberedelser och avslut. Exempelvis så bör en uppvärmning alltid vara grenspecifik för typen av träning som står på programmet. Andra viktiga parametrar är vad den tränande gör mellan träningspassen för maximal återhämtning och för att förbereda sig inför nästkommande pass. Ta din träning ett steg längre och bli en 24-timmars-atlet.
Lördag 08:45-09:40 Yin Yoga
 
C-hall. Presentatör: Elisabeth Andersson.
Lugn, återhämtande yogaform för dig som känner dig osmidig, stressad och tom på energi och som har svårt att sitta still och har massor av tankar i huvudet.
Lördag 10:00-10:55 Strength and conditioning workout
 
B-hall. Presentatör: Mikael Svensson.
Ett fartfyllt Crossfit-inspirerat träningspass med funktion, intensitet och variation i fokus. Som deltagare får du inte bara en ordentlig genomkörare för både styrka och kondition, utan fokus läggs också på förberedelser, teknik och passförståelse. Övningsvalen innebär att flera fysiska egenskaper utmanas som till exempel explosivitet, uthållighet, balans, koordination, precision och timing.
Lördag 11:30-12:25 UX/Red Cord
 
D-hall. Nordic Gym och Red Cord.
Träna med Vasaloppsvinnaren Jenny Hansson. Slingträning i Redcord tränar effektivt stabiliserande muskler och rörelsemuskler. Därför tränas muskelsamspelet från de inre små stabiliserande musklerna till de stora synliga musklerna. Detta är vad vi kallar funktionell styrka. Slingträning används vid både rehabilitering, skadeförebyggande träning och prestationshöjande träning.
Lördag 13:30-14:15 The Body Based Berserk
 
Utomhusarena Solrosen. Presentatör: Linus Johansson.
Ett dynamiskt, roligt och utmanande pass där du arbetar enbart med din kropp som ditt motstånd och underlaget som ditt redskap. I det här passet flyter tid och repetitioner samman och allt du gör beror helt på din medkombattant. Explosivt möter dynamiskt när klassiska övningar i en ny form gör dig till en Berserk!
Lördag 14:30-15:25 Funktionell träning
 
A-hall. Presentatör: Oscar Jöback.
Kroppsvikten är motståndet vi använder och vi kommer träna upp styrka, stabilitet och balans. Alla kan vara med oavsett vilken träningsbakgrund man har. Vi tränar upp alla muskler som stabiliserar och förbättrar vår kroppshållning.
Lördag 15:50-16:45 Föreläsning: Trött, fet och fyrtio
 
Föreläsningssal. Föreläsare: Pasi Salonen.
En inspirations- och motivationshyllning till livet.

Med pricksäker humor och en obotlig optimism om att ”alla kan” får Pasi människor att våga ta steget till att vilja vara sitt bästa jag. Det är viktigare att tala till hjärtat istället för hjärnan - när inspirationen är väckt går den inte att stoppa!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0