50 %!

Halvvägs genom graviditeten idag och v 21 imorgon!
Såhär känner jag inför graviditeten hittills:
Kroppen: Att jag och min kropp är ett team har jag aldrig tvivlat på men jäklar vad häftigt det känns! Runt v 14-16 hade jag både ichiaskänningar och något tryck i bröstet men båda är som bortblåsta. Jag känner mig nästan som vanligt! Självklart tröttare men inte golvad på något sätt. Sämre hy,kanske inte sämre än vanligt i ansiktet med brösten&ryggen är invaderad av porrmaskar,finnar och plitor...
Och tuttarna... Hittills en kupa och en omkrets större,hum fundersam på var det ska sluta.
Morgonvikten idag stod på 59.2 kg (efter 3 dagar förkylning) Räknar med startvikt på 58 kg men vägde nästan 61 kg när jag plussade efter 6 dagars all inclusive ;)
Känns som att genetik,muskler och kosten& den nästan oförändrade träningen spelar in. Är avundsjuk på alla runda kulor men samtidigt så känns det som att det går bättre att PT-jobba med en liten kula :)
Jag känner små buffar och att det susas runt där inne♥
 
Känslor: Som jag har skrivit förr så älskar jag att vara gravid! Med risk för att låta frälst så tycker jag att det känns så magiskt och häftigt. Jag känner mig lugn&tillfreds och märker att jag redan börjar gå in lite mer i mig själv.Graviditetshormoner? Vad är de? ;PHar ett fåtal ggr blivit fräst till över nåt som jag kanske inte annars skulle reagerat över men annars har det varit lugnt. Jag har aldrig varit särskilt hormonstyrd och under våra 4.5 år tillsammans har Fredrik bara märkt att jag varit PMS:ig EN gång! Men då är jag ju ganska rivig till vardags ;) Men självklart blir jag gråtmild när jag tänker på att jag bakar vårt lilla barn.
 
Oro: Herregud denna oro!!! Men jag har insett: "Grattis och välkommen till resten av ditt liv!" Oron för någon annan börjar nu och kommer känna såhär resten av livet.Efter 2 ultraljud och "godkänd-stämpeln" samt att allt flyter på utan problem så börjar jag faktiskt känna trygghet i att allt är som de ska hittills. Nu oroar jag mig lite för hur det ska gå att jobba fram till v 34...
 
Maten: Aptiten är det inget fel på men jag känner inget sug/längtan efter mat,tråkigt!!! Jag äter som vanligt men ska bli bättre på frukt&grönt som jag faktiskt slarvar med...Jag äter helt klart mer godsaker nu...
 
Träning: Jag tränar på! Har börjat simma vilket är ett skönt avbrott från styrketräningen :) Sedan 1 september har det i SNITT sett ut såhär:
13.5 km promenad/vecka
637 meter simmat /vecka
2.5 styrkepass/vecka
Hoppas att jag kan hålla igång hela vägen :)
Cravings: Alltså kanske tråkigaste cravingen men jag äter mycket hårdbröd!! Minst 4 skivor om dagen upp till 10... hehe.Gärna med messmör som jag inte vill leva utan! Annars äter jag gärna nougat och syrliga smaker av lime&citron.
 
Framtiden&längtan: Eftersom jag längtade länge efter att bli gravid så är jag så glad att jag är det. Har liksom inte fattat att jag ska bli mamma! Att vår familj ska förgyllas av en liten person!
Ska nån ha på sig dom här liksom? *tår i ögat*Galet! Längtar men skäms på mig om jag någonsin skriver: Kom nuuu innan vecka 42. Blir tokig när jag ser det på instagram från tjejer som är gravid i v 30 typ. Bebis kommer när den kommer.
Jag hade kvar countdown-appen sen bröllopet och istället för att räkna ner 280 dagar (evighetslångt!) så har jag delmål:
V 13- sen tidigt ul-V 13 igen-RUL-V24 (då det finns en liiite chans att barnet kan överleva utanför magen)- när jag slutar jobba- BF. Mer hanterbart! Ska som sagt PT-jobba till slutet av mars och det känns i nuläget som nemas problemas men man vet ju aldrig! Hoppas att kroppen fortsätter samarbeta :)
De första 50 % har flytit på hur bra som helst ♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0