Skön dag

Börjar komma i fas igen efter resan men tur att jag hade 2 lediga dagar känner jag ;)
Idag har jag sovit till kl 10,ätit långfrukost,promenerat 10.5 km medans jag pratade med bästa svägerskan. Strålande sol när jag gick men de blev snabbt riktigt kallt. Skönt med en kopp te när jag kom hem. Har pysslat med garderoben,slängt trasiga strumpor,hängt in allt nytt och rensat ut alla sommarkläder och allt som jag kommer växa ur i vinter.
" Kommer jag ta på mig ett halvkort nätlinne över kulan?" Nje...
Nu har jag smarrat på en frutti di mare,sååå gott! Ser fram emot matlådan imorgon, då jag har 5 PT-kunder och ska köra ben med Elina :)





V 47&48

v47Måndag: BenTisdag: ArmarOnsdag: Simma 1 kmTorsdag: Rygg,bröst axlar. Fredag: Promenad 6.8 kmLördag: VILA ULLAREDSöndag: VILAPlanerat v 48Måndag: Simma 1 kmTisdag: Promenad. RyggOnsdag: BenTorsdag: Bröst axlar. Fredag: Promenad. ArmarLördag: VILA STOCKHOLMSöndag: VILA STOCKHOLM Börjar faktiskt bli rätt nöjd med mina armar :) Vill aldrig ha pinnar igen!

Inköpen Ullared

Kom hem 05 imorse. Sovit 3-4 timmar sen dess. Mycket exalterade att packa upp allt och visa för Fredrik! Jag är väldigt nöjd med mina inköp och åker gärna till Ullared igen om ett par år :)Bilderna är inte de bästa men delar in bilderna i samma kategorier som jag hade på inköpslistan. Jag gick över budget men jag köpte ingenting som inte var med på listan :)
KLÄDER
Kappa (skulle ha varm jacka men den här va så snygg...),2 klänningar,långkjol,baddräkt,träningsbyxor,mjukisbyxor,amningslinnen,2 tights,kaftan. Underkläder,strumpor&tofflor.
HUDVÅRD Deo,läppsyl,inpackning,torrschampo,nagellack och BBcream. 
BEBIS
Gick all in på bebiskläder! Några ska ges bort,vi börjar bli ett redigt gravidgäng inför 2015 ;) Plaggen ligger i storleksordning och tillsammans med plagg vi redan fått så har vi massa 50/56. Tvättar allt nu och kör väl en gång igen innan det är dags att användas om typ 5 månader ;) Spännande! Skötbädd,hoppgunga,sängkläder,filt,badfilt,babyvakt,dreglisar,amningskudde,bröstpump och flaskor. Här var jag trött och hade gärna haft Fredrik med mig...
HEMMET
Kom till den här avdelningen på eftermiddagen och det var galet kaos. Blev sängkläder,doftljus,kronljus,aromalykta och kalender. Köpte även 2 fina glittriga hängade lysande julstjärnor.
ÖVRIGT
Gåvor och julklappar.
Väskor. Köpte även broddar&en reflexmössa som inte kom med på bild ;)
SUPER nöjd med mina köp :)

Dödstrött!

Efter 8 timmar bussresa med 3.5 timmar sömn har jag nu spenderat 11 timmar på Gekås Ullared!
Jävlar vad grejer det fanns och jäklar vad människor! Jag spräckte budgeten...
Imorgon eller måndag ska jag visa upp mina fynd ;)
Nu 8 timmar bussresa innan jag kör bil en timme hemåt. Räknar med att vara hemma runt 05...




Inom sisådär 3 veckor

Inom ca 3 veckor kommer de hända massa kul:
* ULLARED
*Hälsa på min kusin Jeanette med familj i Huddinge.
*Hotellnatt med Fredrik i Stockholm ♥
*Madde,Fredde&Folke hälsar på oss.
* RUL. Nervös...
*Utemiddag med släkten Skarp

LADDAD! :)

Lycklig

Jag vet inte hur det annat ska beskrivas än att jag är lycklig inifrån och ut.Det känns så jävla fantastiskt! ♥

Ben

Skulle egentligen träna ben imorgon men kom på att jag ville köra i liggande benpressen,vilken vi inte har på jobbet där jag tränar imorgon. Tror ni benpressen va ledig då?!
Nope! Blev ett bra pass ändå :)
*Benböj
10 X Vanliga,smala,breda-Kroppsvikt/4 kg/6kg/10 kg
*Benböj i smithmaskin
4 X 10 25 kg
* Raka marklyft med kettlebell
15 reps 10 kg
15 reps 12 kg
2 X 15 reps 16 kg
*Höftlyft,en fot på bosuboll
*Benspark
Hoppas på redig träningsvärk imorgon :)

Laddar

Laddar för fullt inför Ullared!
Mest mentalt för den långa bussresan...
I går gjorde jag en inköpslista indelat i kategorier,hehe planeringsfreakets lördagsmys ;)
Kommer helt klart rikta in mig på bebisgrejer,men ska även kika på kläder till mig och definitivt bunkra upp med läppsyl&nagellack :P



v 46&47

Måndag: VILA
Tisdag: Bröst&axlar
Onsdag: VILA
Torsdag: Rygg
Fredag: VILA
Lördag: Promenad 7.5 km
Söndag: Promenad 6.8 km

Planerat v 47
Måndag: Armar
Tisdag: Ben
Onsdag: Promenad. Simma
Torsdag: Rygg,bröst axlar.
Fredag: Promenad.
Lördag: VILA
Söndag: VILA

En urusel träningsvecka till ända...
Har känt mig väldigt trött,och tydligen har det synts på mig då några påpekat de :P
Lyssnar på kroppen och tar dagen som den kommer :)







Hemma!

Hemma efter en trevlig (start på) Sportsgyms medlemsfest,jag åkte hem rätt tidigt,det blev ett väldigt drag ;)
Jag hade en tight klänning och fick många misstänksamma blickar när jag kom med mina alkoholfria drinkar.
-Är den alkoholfri?
-Ja...
-Ska man säga grattis?
-Ja de får man!
-Jag visste det!!! Vi funderade på om du gått upp i vikt eller är gravid men jag sa att Li aldrig skulle lägga på sig!
HAHA!





Tillväxten

En liten bula börjar träda fram som sagt.Det är ju officiellt men på jobbet drar jag upp byxorna och ned linnet så det syns knappt. Har ju så sjukt tighta kläder i jobbet så snart släpper jag ut magen ;)Jag har fotat mig varje lördag,roligt att se små skillnader vecka för vecka även i tidigt skede! (Ursäkta att jag ser så ruffig ut,nyvaken på alla bilder ;)V 8 ser jag riktigt fit ut, v 12 börjar jag mjukna och v 15 börjar pluffset bli kula :D Känns sjukt spännande. Haft mina ischias känningar och tryck i bröstet annars är jag tipptopp.

Fredag

Jobbat natt igen!
Vaken från kl 10 på torsdagen (jobbade på gymmet först) till 8.30 på fredagen.
Trött men det går bra :)
Natten var inte lugn så då hinner inte tröttheten smyga sig på.

Nu laddar jag med kaffe,ikväll vankas medlemsfest med jobbet!
Ska bli härligt att sminka upp sig,mingla med alla roliga medlemmar och smarra på en alkoholfri drink :)

v 45&46

V 45
Måndag: VILA
Tisdag: Armar
Onsdag: Simma 1 km
Torsdag: VILA
Fredag: Rygg+mage
Lördag: VILA
Söndag: Armar

V 46
Måndag: Simma
Tisdag: Bröst&axlar
Onsdag: Ben
Torsdag: Rygg
Fredag: Simma
Lördag: VILA
Söndag: Armar


Blev inte riktigt som jag tänkt mig i och med 2 oplanerade jobbnätter. Och jag glömde visst av att jag redan kört armar den här veckan ;)
Några promenader har det inte blivit pga att jag haft så sjukt ont i höger skinka,har inte kunna stötta på höger ben idag :/ Ger det en vecka till sen ska jag ta tag i de....

Lilla jordnöten

För snart 1 månad sen var vi på privat ultraljud i Gävle.Såå jäkla tråkigt att vi bor i ett landsting där de är så otroligt restriktiva med ultraljud. I Bollnäs hävdar de att de inte ens har utrustning men.........I Gävle finns privat gynekolog om man googlar rejält och vi valde att gå dit. Rekommenderar de verkligen! Kostar en slant men utan tvekan värt de!Jag har varit hemskt nojig. Mått väldigt bra och tänkt att de var fel,man "ska" ju må som en klubbad säl och dessutom vill man ju ha graviditeten bekräftad,gärna före v 18-20...Var så sjukligt nervös men Fredrik var en klippa som vanligt. Vi ser en liten jordnöt som sprattlar med armar och ben. Så jäkla häftigt!! Tur att jag hade tänkt till med vattenfast mascara ;) Allt blev så verkligt ♥V 11 (10+4)Jag tycker hen ser ut som en jordnöt med skal men har också fått höra anka och groda ;)

Vecka 15

Vecka 15 idag!De första 10 veckorna sniglade sig verkligen fram men nu börjar de rulla på! 1 månad kvar till RUL idag och det känns faktiskt inte som en evighet dit :)Nu börjar en liten kula ta form och det känns overkligt och fantastiskt!Hittills har jag gått upp 1 kg eller ned 2 kg beroende på hur man ser det ;) Plussade ju på All inclusive-resa och vägde då 60.9 kg,idag 58.9 kg.Vikten är helt obetydlig bara bebis mår bra&är frisk :) ♥

Nattjobb

Natten som var och även natten som kommer så jobbar jag extra på boendet jag sommarjobbar på.Tjoho! :)I natt var det inte direkt optimalt då jag blev inringd och hade jobbat dag först 11-17,men det gick bra ändå.Fredrik ska hälsa på sin bror i Uppsala så jag passar på att tjäna lite extra pengar ;)I morgon ska jag ut och äta med Frida&Therese,myys!

Att längta och att plussa

Jag tycker det är superkul att läsa plushistorier och lite bakgrund,hoppas ni också tycker de? :)Om ni läst min blogg ett tag så vet ni att jag för ett par år sedan inte alls ville ha barn. Det finns en rad olika anledningar till det som jag inte riktigt kan ta upp här men som de allra flesta sa: Du kommer ändra dig!Och det gjorde jag i ungefär samma sekund som jag träffade Fredrik. Brukar skämtsamt säga att det är en instinkt a la grottmänniska: Det här är en man som kan göra eld och jaga till familjen ;)
Vi längtade iaf som tokar efter att utöka familjen men bestämde oss för att gifta oss först,för det var nåt vi ville göra men som inte verkar bli av om man får barn först ;)Och jag ville vara fit&full på bröllopet även om Fredrik försökte övertyga mig om att göra en Blondinbella men de är inget för mig.Så när vi väl var gifta så var det äntligen fritt fram, efter nästan 1 års längtan och planerande. Blev så avundsjuk på alla som gick ut med sina graviditeter fastän vi bestämt att vänta och inte aktivt försökte. Så ni kramar och respekt till alla ni som kämpar och försöker ♥
 Jag testade negativt 2 ggr först,båda lite för tidiga test men vi var på bröllopsresa och vinet flödade så jag ville veta.Men efter de andra testet hände det nåt... tuttarna exploderade. Gjorde mig misstänksam men ville inte få upp förhoppningar. Lördag 30/8 tassade jag upp på morgonen och tog ett digitalt test. Pulsen rusade men jag försökte låtsas som att de var lugnt. 3 min väntetid. Satt i ett hörn med testet på bänken. Vägde mig men höll handen för testet. 3 min har gått.Blev chockad! Hur man nu kan bli chockad när man planerat nåt så väl! Ler mot min spegelbild och smyger mig ned i sängen till en halvsovande Fredrik. Börjar prata lite och säger:-Oj väckte jag dig?-Ja jag hade precis somnat om...-Förlåt men det här är ganska viktigt säger jag och räcker över testet.Vi pussas och highfivas. Han säger även att det är bästa dagen i hans liv.-Tack för den,vi gifte oss för 4 veckor sedan ;)Väldigt glad&tacksam för min hittills grymma kropp! ♥

Tisdag

I går var jag i Gävle hela dagen,åkte 11 och kom hem 22.Först 3 timmars fika med Ida.Sen hem till Carro för kaffe och mys med hennes goa ungar.Sen vidare till mamma för fika med henne och bror,Sara,Fanny och mormor&Svante.Bra passa på att träffa alla när man bor lite avsides som vi gör ;)Idag har jag tränat,varit på biblioteket och lagat matlådor. Skulle jobba hemifrån med träningsprogram men jag har fan inte orkat. Tur att jag jobbar bäst under press ;)Dagens pass:Uppvärmning: 2 lättare set bicepscurl+tricepspress med hantel-3set bicepscurl+ tricepspress med hantel-3 set skullcrush+smal bänk (12.5 kg stång bara)-4 set pushdown-4 set negativa hammercurls-4 set curl med viktskiva+ tricepspress med viktskivaJag kör numera nästan alltid 3-4 set och mellan 10-15 reps. Känns bra :)

v 44&45

V 44
Måndag: Bröst&axlar
Tisdag: VILA
Onsdag: Ben
Torsdag: Rygg+mage
Fredag: Promenad 3 km. Simma 1 km
Lördag: VILA
Söndag: Promenad 6.8 km
 
Planerat v 45
Måndag: VILA
Tisdag: Promenad. Simma
Onsdag: Armar
Torsdag: Ben
Fredag: Promenad. Rygg+mage
Lördag: Promenad. VILA
Söndag: Promenad. Bröst&axlar
 
Det blir kyligare och kyligare... 
 
 


3 månader

I dag har vi varit gifta i 3 månader ♥♥♥
 
 

Hur mår jag?

Jag har mått oförskämt bra under den här tidiga delen av graviditeten.
Gått och väntat in illamående, många har sagt "i vecka 7 eller 8 kommer de".
Men de kom aldrig.
Jag har varit trött men annars har jag mått väldigt bra men det gjorde mig också lite extra orolig...
För ja, jag har nojjat och oroat mig lite väl mycket. Haft svårt att glädjas men efter det tidiga ultraljudet och efter vi gick in i v13 så har allt släppt och nu pustar vi ut :)
 
v 5-6
Känner mig precis som vanligt men väldigt hungrig. Har molvärk i magen.
Tuttarna exploderar.
V 7-8
Är sjukt trött och tappar allt sug på mat (fortfarande så..). Få grejer känns lockande att äta. Favoriten är hårdbröd med leverpastej eller messmör.
När jag blir sugen på lagad mat är det sånt som jag nästan aldrig äter annars: Pizza,tacos,pannkakor och fläskfilegryta... Husmanskost helt enkelt ;)
v 9-10
Inte lika trött som tidigare men helt klart tröttare än som ogravid.
v 11-12
Börjar få ont strax ovanför skinkorna om jag gått långpromenad eller om det varit lång jobbdag, känns som riktigt intensiv träningsvärk... Början till foglossning? :O
Jag har rätt dålig hy i vanliga fall men det exploderar på rygg och bröst.
v 13-14
Känns som jag har luft i bröstet hela tiden och måste rapa men det går inte... Testat samarin men det funkade inte. Hmm...
 
Haha inser att det låter himla ämligt men jag har faktiskt mått riktigt bra och ungefär 100 gånger bättre än hur jag förväntade mig att må. Är så glad och känner mig så lyckligt lottad ♥
 
Träningen då?
Den är nästan oförändrad. De första veckorna så var jag så jäkla trött så det blev inte riktigt som vanligt.
Sen fick jag energi åter och har försökt jobba på som vanligt :) Promenerat mycket "medans jag kan",hehe.
Utfall,marklyft och benböj med stång försvann direkt men annars så ser det ut ungefär som innan. Magträningen har jag slarvat med länge så det blir mest plankor där ;) Pulsen går upp snabbt men jag är duktig att lyssna på kroppen. Målet är att behålla det jag har och vara aktiv graviditeten ut :)
 

Jag är gravid!

Det är så jäkla svårt att låtsas som ingenting när det som händer är det största som hänt♥
Och "om allt går bra" är från och med nu alltid inräknat, det kommer bara skrivas nu men det är alltid införstått, OK?
JAG ÄR GRAVID :D
Det känns helt fantastiskt, vi är så jäkla glada.
Någon gång runt 8 maj är det beräknat och ni som börjar räkna på fingrarna,det är 40 veckor efter bröllopet ;)
Så nu har jag gått in i vecka 14. Det syns inte jättemycket direkt men vi kände att vi inte vill smussla med den här goda nyheten.
Vi har varit på tidigt UL så vi vet att det finns en liten jordnöt där inne (mer om de i ett annat inlägg).
Ska försöka blogga flitigt från och med nu :)
Puss på er!
 
 
 
 

RSS 2.0