Busenkel och supergod chokladsorbet

Det är egentligen 3 timmar kvar i frysen på min sorbet men den hade bra konsistens så jag kunde inte hålla mig! Det blev verkligen supersmaskigt! Tar lite tid men det var det värt!


6 portioner.

- 1.5 dl råsocker
-1 dl kakao
-3 tsk snabbkaffe pulver
-5 dl vatten

Blanda de torra ingredienserna med lite vatten i en kastrull och värm på låg värme. Ha i mer vatten då och då och rör om ibland under 8-10 minuter.
Ta bort från plattan och låt svalna lite. Häll i bunke som tål kyla,ha på plastfolie och stoppa i kylen en stund.
Ha på lock på bunken och stoppa i frysen i 2 timmar. Rör om och krossa iskristallerna.
Ha i frysen yttligare 6 timmar och rör om en gång i timmen! Färdig att äta!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0