10-40% (Vecka 5-17)

Med Vira dokumenterade jag graviditeten var fjärde vecka och det vill jag försöka göra igen 😊


Kroppen: Magen blev mjuk och svullen snabbt denna gång,dels var jag inte alls i lika bra form som före Vira men mest "andra barnet" tror jag. Från vecka 10 började den puta och efter vecka 13 var den svår att dölja. Som det är nu ser jag ut som jag gjorde med Vira i vecka 26-27. Men mysigt med mage tidigt denna gång,älskar det! Gått upp 2 kg i nuläget. Med Vira gick jag ned 3 kg i början och gick upp första kilot i vecka 20 😅 
Började känna buffar redan i vecka 15 och nu blir de bara tydligare och tydligare 😄
Mår bra,är trött och hyn är dålig,mår precis som med Vira! Jävligt bra överlag alltså 🙏

Känslor&oro:
Så klart upp och ned efter en förlust. I början mådde jag fan ska dåligt psykiskt och ville inte berätta för någon. Men familjerna fick veta i vecka 10 efter tidigt vul och vänner i vecka 14. Kände mig dum som hållt de så "länge" men ju fler som vet desto verkligare blir det ju. Nu vet jag att bebis lever men såklart sjukt orolig inför rutinultraljudet. Kommer jag föda vaginalt denna gång eller kommer denna också lägga sig i säte? Mer om de tankarna i ett annat inlägg.

Maten&cravings:
Precis som förra gången har det varit jätteäckligt med mat i början. Mådde illa i vecka 7-10 men osäker på om det var av grav eller penicillinet jag åt för UVI.
Nu är det gott med mat och jag har inga cravings eller sug. 

Träningen:
Ett skämt... Max 2 träningspass i veckan har det blivit. Varit så trött,uvi,hosta,utlandsresa,Vira sjuk,prioriterat annat... VILL träna 4 pass i veckan plus promenader,realistiskt är 3 pass plus promenader. I höst ska jag simma igen och gå på gravidyoga.

Framtiden&längtan:
Växer hjärtat? Kommer man räcka till? Orka? Kommer jag orka jobba till oktober? 

Summerar med att den första tiden har varit orolig men underbar. Kan inte fatta att jag får gå igenom det här igen och jag är så sjukt tacksam och lycklig 🙏




Kommentarer
Postat av: Frida Forsblom

Gud vad jag tjatar nu 😅 Men måste bara säga att hjärtat får verkligen plats med fler! Och att se dina barn tillsammans kommer bli en sån jävla sjuk känsla, såå underbart ❤️ Sen kan jag säga att det absolut inte kommer bli lätt i början. Tvåbarnschoken! 😱 Man mår ju som man mår när man är nyförlöst och toppa det med ett konstant dåligt samvetet för storasyskonet. Jag kommer ihåg att jag tyckte det var så hemskt när alla (inkl Lars ) skulle vara snälla och avlasta mej och ta med Vilda iväg på saker så vi skulle få vila. Så ett tips från mej är att alla får mer än gärna komma och avlasta och underhålla storasyster men gör det hemma! Så hon får vara med och så du oxå får din tid med henne. Att någon annan kan ta bebis i två sekunder medan du ser/hör vad Vira gör. Jag tyckte det var vedervärdigt när vilda "rycktes" iväg på saker (hon tyckte nog det bara var kul) men jag ville ju vara tillsammans.
Och tänk att det bara är en kort period, det kommer lägga sej och efter en månad eller två så är ni inne i det 😀 Släpp alla krav och ambitionsnivån, Vira kommer inte få men för livet att av att ni inte kan underhålla henne till 100% och hon kanske får tillbringa mycket tid framför tv:n.
Nu blev det långt, men det är de saker jag önskar att jag hade fått veta innan 😅

Svar: Tack för tips 👍😘
Li Blom

2017-06-29 @ 08:44:09
URL: http://fridaforsblom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0