Struktur på maten

Under hela hösten har min matglädje varit borta... 
Jag har känt liten matlust och inget sedvanligt sug att pyssla i köket.
Det har mest blivit hårdbrödmackor,kvarg och annan frukostmat för min del...
Men nu börjar matglädjen smyga sig tillbaka och jag vill ha struktur.
Hur får vi det då?
-Storhandling på måndagar
-Matlådor lagas måndagar.
-Lagad mat minst 4 ggr i veckan (tänker att matlådor/bli bortbjuden/äta ute osv fyller ut resten)
-Fredrik lagar middag tisdagar&torsdagar 
Jag älskar att laga mat och Fredrik har inte direkt vanan inne (och är bortskämd ;) men nu behövs det tränas :P
-Vegetariskt minst 1 gång i veckan.
 
Idag började jag med min vegetariska rätt; Svampsoppa med gröna linser.
250 gram champinjoner
1 charlottenllök
1 vitlök
2 dl gröna linser
Ekologisk grönsaksbuljong
5 dl Matlagningsgrädde
Hur enkelt som helst: Koka upp buljong och låt linser puttra i typ 20 min.
Dela svampen,skär löken,fräs med valfritt fett, salta och peppra.
Häll på matlagningsgrädde (jag fyller ut med vanlig mellanmjölk om det blir tjockt) och mixa.
Häll i linserna och smaka av.
Klart!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0